Evi olan TOKİ'ye başvurabilir mi 2019!
Yeni bir ev sahibi olmak isteyen birçok kişinin merak ettiği evi olan TOKİ'ye başvurabilir mi 2019 sorusunun detaylarını sizler için araştırdık.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) orta ve alt gelir grubu vatandaşları kolaylıkla ev sahibi yapıyor. TOKİ Türkiye'nin bir çok şehrinde konut projesi üretiyor ve hayata geçirilen konut projeleri ile binlerce vatandaş ev sahibi olma fırsatı yakalıyor. Peki evi olan Toki'den ev alabilir mi 2019 ?

Evi olan TOKİ'ye başvurabilir mi 2019 sorusunun detayları şu şekilde;
Toki'ye başvuru yapmak isteyen kişinin bir evi varsa kura yöntemi ile satışı gerçekleştirilecek olan ya da alt gelir grubu olan konutlara başvuru yapamıyor. TOKİ'den konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşlerinin veya velayeti altındaki çocukların üzerinde Türkiye sınırları içerisinde tapuda kayıtlı konutlarının bulunmaması, bu kişilerin daha önce TOKİ'den konut satın almamış olması gerekiyor. Fakat hisseli bir tapunuz varsa bu TOKİ'den ev almanıza engel olmuyor.

TOKİ tarafından açık satışa sunulan konutlarda ise bu şart aranmıyor. Yani daha önce eviniz olsa bile TOKİ'nin açık satışta olan konut projelerine başvuru yapabiliyor. Tabi TOKİ tarafından açık satışa sunulan konut projesinin satış duyurusunda bununla ilgili aksi bir açıklama yapılmıyorsa.

Evi olan TOKİ'ye başvurabilir mi 2019 sorusunun detaylarını sizler için derledik. Dairesi olan tokiye başvurabilir mi 2019 sorusu ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfası.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181