Faizsiz konut kredisi için hak sahipliği belgesi nasıl alınır?
Uygun fiyatlı konut üretimi yapan faizsiz konut kredisi için hak sahipli belgesi nasıl alınır sorusunun detaylı cevabını sizler için araştırdık. 

Faizsiz konut kredisi için hak sahipli belgesi nasıl alınır sorusunun cevabı şu şekilde; SGK, Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Kamu Görevlileri Ödemeler Daire Başkanlığı ve Sosyal Güvenlik İl/Merkez Müdürlüklerine müracaat edilerek alınabilir.


TOKİ'nin faizsiz kredi avantajından yararlanmak için T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan alınacak hak sahibi olduğuna dair belge ile Ziraat Bankası'na başvuru yapılmalıdır. TOKİ faizsiz konut kredisi kapsamında yer alan şehir kredisinde herhangi bir kısıtlama bulunmamakla birlikte tapunun en fazla bir yıl önce alınmış olması yeterlidir. Kullanılacak şehir kredisi ile istenilen şehir ve istenilen büyüklükte konut alınabilmektedir.

Toplu Konut Fonu kapsamında şehir aileleri, terör malulleri ile dul ve yetimlerine açılan faizsiz konut kredisidir. İlk uygulaması 1985 yılında başlayan TOKİ faizsiz kredi olanağının 1991 yılında kapsamı genişletilmiş ve emekli sandığından maaşa bağlanan ve faizsiz konut kredisi için hak sahipliği belgesi alan tüm şehit aileleri ile terör malulleri ve bunların dul ve yetimlerinin de yararlanması sağlanmıştır.

Her yıl Devlet İstatistik Enstitüsü’nce Türkiye geneli için ilan edilen kredi miktarı yıllık fiyat artış oranı kadar artırılmaktadır. TOKİ faizsiz konut kredisi miktarı 2018 yılı için 114.000,00 TL’dir. Kredi için geri ödemeler hak sahibinin maaşının 4'te 1'i miktarındadır. Alınan krediye herhangi bir faiz uygulanmaz ve kredinin vadesi borcun tamamen ödendiği zamandır.

Faizsiz konut kredisi için hak sahipli belgesi nasıl alınır sorusu ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181