Kayabaşı'nda en yüksek teklif 1 milyar!
Türkiye'nin gerçeği depreme karşı çarpık ve güçsüz konutların yeniden inşa edilmesi amacıyla planlanan ve 2012 yılında başlatılan kentsel dönüşüm tüm hızıyla sürüyor. Kentsel dönüşümün anahtar projelerinden Başakşehir Kayabaşı'ndaki 876 parsel 1 ada da yer alan 'Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşımı' modeliyle satışa sunulan arsanın ikinci oturumu da gerçekleşti. İlk oturumda 11 firma arasından en yüksek teklifi Fuzul Otomotiv, Necat İnşaat, İstanbul Teknik Arı İnşaat ve Vefa Prefabrik konsorsiyumu vermişti. İkinci oturumda ise 8 firma arasında en yüksek teklif 1 milyar 20 milyon lira ile Makro İnş. Tic. AŞ'den geldi. Makro İnşaat'ın 1 milyar 20 milyon lira yatırım yapacağı arsada idare geliri ise 306 milyon lira olacak.

Uydukent Projesi
TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, hasılat paylaşımı ihaleleri ile ilgili olarak, kurumun birikimi ile özel sektörün dinamizmini bir araya getirmeyi hedeflediklerini söyleyerek, hasılat paylaşımı ve özel sektör işbirliği olmasına rağmen TOKİ'nin yeni konsept dizaynı çerçevesinde sözleşmede yer alan imar ölçeğine göre inşaatın yapılacağını vurguladı. İkinci oturumun yapıldığı ihale alanıyla ilgili açıklama yapan TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, Kayabaşı'nın TOKİ tarafından planlanan ve Türkiye'nin en büyük uydukent projesi olduğunu söyledi. Turan şunlan söyledi: "Arazi Kayabaşı'nda 3'üncü Köprü bağlantı yolu güzergâhında, Atatürk Havalimanı'na 17, yeni havalimanına 20 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Projenin uygulanacağı alan Olimpiyat Stadı, Şehir Hastanesi ve Başakşehir'e komşu olan konumuyla İstanbul'un yeni cazibe merkezlerinden biri. Kişi başına 36 metrekare yeşil alan sunan proje, depreme dayanıklı inşa edilecek. Günlük enerji ve ısı ihtiyacının büyük bir kısmı güneş enerjisinden elde edilecek biçimde tasarlanacak."

Kentsel dönüşüm tüm hızıyla sürüyor

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde devam eden ve planlanan konut olarak 236 bin 366 konut rakamına ulaşacaklarını söyledi. Kentsel dönüşüm projeleri hakkında bilgi veren TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, deprem riski, nüfus artısı ve hızlı kentleşmenin şehirler için önemli bir sorun olduğunu vurgulayarak "Özellikle gecekondular, çarpık ve kaçak yapıların dönüştürülmesi gerekmektedir. En büyük 10 şehri düşünürsek; toplam nüfusun yaklaşık yarısı bu şehirlerde yasıyor. TOKİ olarak her yıl üretmeyi hedeflediğimiz 60 bin konutun yaklaşık yüzde 40'ı da kentsel dönüşüm içinde içinde yer alacak" dedi. Kentsel dönüşüm kapsamında 129 adet farklı projenin belediyelerle işbirliği halinde fiili olarak sürdüğünü belirten Turan, "Bu kapsamda üretilmesi planlanan konut 125 bin 225 adettir. Aktif durumdaki 129 projenin 19 adedi istanbul, 10 adedi Adana, 13 adedi Ankara, 4 adedi İzmir olmak üzere toplam 60 ilde 112 Belediye ile işbirliği I içerisinde yürütülmektedir" dedi.  

Star Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181