Nevşehir'de TOKi kuraları çekildi!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile Nevşehir Belediyesi işbirliğinde, Nevşehir Kalesi çevresinde yürütülen kentsel dönüşüm projesi kapsamında, daha önce uzlaşma sağlanıp konutları yıkılan hak sahiplerinin yeni konutları kura çekimi ile belirlendi.

Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde, kale etrafındaki çarpık yapıların temizlenmesiyle birlikte dünyanın en büyük yer altı şehirlerinden biri ortaya çıkarılmıştı. Proje kapsamında anlaşma sağlanarak konutları yıkılan hak sahipleri için TOKİ, Mehmet Akif Mahallesi’nde yeni konutlar inşa etti.

Hak sahiplerinin konutlarının belirlenmesi amacıyla 11 Mart 2016 tarihinde kura çekim töreni düzenlendi. Nevşehir Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen kura çekimi ile 577 konutun sahipleri belirlendi.

TOKİ Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Mustafa Bakır ve Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Şımarmaz'ın konuşmaların ardından noter huzurunda hak sahiplerinin isimleri tek tek anons edildi. Kürsüye davet edilen vatandaşlar, dairelerini belirleyecek kuranın çekilişini yaptı. Kurada adları okunan vatandaşlar, konut sahibi olmanın sevincini yakınları ile paylaştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181