Satıştaki TOKİ Konutları!
Türkiye'nin dört bir yanında satışa sunulan TOKİ konutlarında başvurular nisanda sona eriyor. 20 yıl vade ve 185 liradan başlayan taksit seçenekleriyle satılan evler dar gelirliler için bulunmaz fırsat.

Bunlara dikkat!
-Başvurular evin bulunduğu yerdeki Halkbank'ya da Ziraat Bankası'na yapılacak.
-Başvuru yapılırken Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalanacak.
-Evi alanlar 14 gün içinde cezasız cayabilir. 
-Borç bakiyesi ve aylık taksitler her yıl ocak ve temmuz'da iki kez memur maaş artışına göre zamlanacak. 

Başvuruda aranan şartlar
Daire almak isteyen emekliler şubat ayı içinde ilgili bankaya başvuru yapacak. TOKİ'nin konutlarına başvurabilmek için öncelikle emeklinin kendisi, eş ve velayeti altındaki çocukları üzerine kayıttı evi olmayacak. İkinci olarak daha önce TOKİ'den konut satın almamış veya konut kredisi kullanmamış olmak koşulu aranıyor. Ev alınacak il/ilçede en az bir yıl ikamet şartı da var. 

Vergi tahsilatında rekor
760,2 milyar liralık vergi borcunun yüzde 82,2'si (brüt) tahsil edildi. Yurt genelinde geçen yıl, önceki yıllardan devredilenler dahil 760 milyar 214 milyon 267 bin 449 lira vergi borcu tahakkuk ettirildi. Bu tutarın 625 milyar 512 milyon 313 bin 993 lirası tahsil edildi. Böylece geçen yıl, önceki dönemlerden devredilenler de dahil olmak üzere vergi tahsilat oranı yüzde 82,2 olarak hesaplandı. Maliye Bakanı Naci Ağbal, daha önce yaptığı açıklamalarda, sadece 2017 yılında tahakkuk ettirilen vergilerin tahsilat oranının yüzde 94'ü bulduğunu ifade etmişti. Tahsilat oranının en yüksek gerçekleştiği il yüzde 92,9 ile Kocaeli oldu. Bu il için 77 milyar 405 milyon 999 bin 103 liralık tahakkuk tutarına karşılık, 71 milyar 899 milyon 579 bin 608 lira tahsil edildi. Kocaeli'den elde edilen vergi gelirinin toplam tahsilat içindeki payı yaklaşık yüzde 11,5 olarak kayıtlara geçti.

TOKİ'nin yaptığı konutlara Türkiye'nin her yerinden talep var. Bu talebe yetişebilmek için çalışmalarını hızlandıranTOKİ, dar gelir grubuna odaklandı. Birçok ilde yaptığı ve yapacağı konutlar için satışa çıkan kurum, düşük taksit ve peşinatlarla vatandaşı ev sahibi yapıyor. Emekli, alt gelir grubu dahil tüm kesimlere hitap eden konutlar için peşinat alt limiti 10 bin lira.

BAŞVURU NEREYE?
Satışa sunulan konutlar için, projenin bulunduğu ilçedeki Halkbank veya Ziraat Bankası şubelerine başvuru yapılacak. Kayıt işlemleri bankalar aracılığıyla yapılıyor. TOKİ'nin ilanlarında bu bilgi yer alıyor. Ayrıca TOKİ'nin il ve ilçelerindeki şubelerinden de başvuru yapmak mümkün. Ev alınacak ilde bir yıl ikamet şarti da bulunuyor. Dar gelirliler (alt gelir grubu] için 3 bin 200 lira gelir şartı var.

HESAP BASİT
Örneğin; Adana Yüreğir'de alt gelir grubu olarak ev almak isteyenler 2+1 daireyi tercih ederse 121 bin 656 lira ödeyecek. 14 bin 598 lira peşinat ödeyen, geri kalan parayı 180 ay (15 yıl vadeyle] ödeyebilecek. Bunun aylık taksiti 594 lira. Eğer 20 bin lira peşin ödenirse 20 yıla kadar vade ve 264 liradan başlayan taksitle ev alabilecek. Kars'ta ise 85 bin 670 liradan başlayan fiyatlarla evler satışta. Bu evlerin peşinatı 10 bin lira, taksiti 418 liradan başlıyor.





Güneş Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181