TOKİ 1 milyon 200 bin kişiyi ev sahibi yapacak!
Toplu Konut idaresi Başkanlığı (TOKi) Başkanı Mehmet Ergün Turan, "19 yılda 43 bin konut üreten bir idareden son 13 yılda 710 bin konut üreten bir yapıya geldik 2023 hedefimizi 1 milyon 200 bin konut olarak belirledik Bu yıl hedefimiz iştirak şirketlerimiz hariç 60 bin sosyal konutu inşa etmek' dedi. Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı'nın açılışında konuşan Turan, "Özellikle konuta olan talep geçtiğimiz yıllara göre artarak devam etti.

TÜM ZAMANLARIN REKORU
Bütün kriz senaryolarına ve çığırtkanlıklarına rağmen, Türkiye'de 2015 yılında konut satışları yaklaşık yüzde 11 artarak 1 milyon 300 bine ulaştı. Bu rakam, tüm zamanların rekorudur" dedi. Turan şöyle devam etti: "13 yılda, 81 ilimizde, 710 bin konut ve 8 bin sosyal donatı rakamına ulaşmış durumdayız. Şunu arz etmek isterim , 19 yılda 43 bin konut üreten bir idareden son 13 yılda 710 bin konut üreten bir yapıya geldik."

KURUMA DUYULAN GÜVEN
TOKİ'nin konut üretimi özelinde sektöre aktardığı kaynağın, son 13 yılda yaklaşık 12 0 milyar lira olduğuna dile getiren Turan, Türkiye'deki konutların yüzde 8.5-9'unu ürettiklerini anımsattı. Turan, kendilerine duyulan güven ve beklentilerin karşılığı olarak hedeflerinin büyük olduğuna dikkati çekerek "2023 hedefimizi 1 milyon 200 bin konut olarak belirledik Bu yıl hedefimiz iştirak şirketlerimiz hariç 60 bin sosyal konutu inşa etmektir. Geçtiğimiz 3 ay içinde yaklaşık 16 bin konutu ihale ettik, yıl içinde de 60 bin konutu inşa etmiş olacağız" diye konuştu.

YABANCILARIN BÜYÜK İLGİSİ
TOKİ Başkanı Turan, yabancı yatırımcının sektöre ilgisinin devam ettiğini belirterek,"2015 yılında yaklaşık 23 bin konut satışı ile yaklaşık 5 milyar dolarlık bir yabancıya satış gerçekleşti"dedi.Turan, yurt dışında da müteahhitlikfirmalarının Türkiye'nin gururu olmaya devam ettiğini aktardı.Turan, dünyanın en büyük 250 müteahhitlik firması arasında Türkiye'nin 43 Türk firması ile ikinci sırada yer aldığını hatırlattı.

Güneş Gazetesi  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181