TOKİ 16 ilde tamamlanan 10 bin 491 konut ve işyerini teslim etti!
Başbakalnlık Toplu Konut idaresince (TOKİ), bu yıl 16 ilde yapımı tamamlanan 10 bin 491 konut ve işyeri sahiplerine teslim edildi. TOKİ Başkanı Ergün Turan, 2,5 yıl önce yatay mimariye öncelik verilmesi kararının sonuçlarını almaya başladıklarını ve pek çok ilde bu bakışı yansıtacak önemli projeleri hayata geçirdiklerini belirtti. Bu kararla, başta kadim şehirler olmak üzere tüm mekanlarda yatay bir yapılaşmaya öncelik verildiğini vurgulayan Turan, geçen yıl ihale edilen 64 bin konutun yüzde 74'üne denk gelen 47 bininin, 6 ve daha az katlı binalardan oluştuğunu söyledi.

ŞEHİT AİLELERİNE FAİZSİZ KREDİ
Turan, şehit aileleri ve görev malulleri için faizsiz konut kredisi kullandırdıklarını söyledi. Bu yılın nisan ayı sonuna kadar 19.907 kişiye 668 milyon lira kredi kullandırıldığını vurgulayan Turan, "Geçen yıl 1.317 son 4 ayda da 551 aileye kişi başı 102 bin lira faizsiz kredi açılmıştır" dedi.Toplam 726 tescilli eserin restorasyonu için kredi açıldığını söyleyen Turan, "Ülke çapında şu anda 487 aktif projemiz ve yaklaşık 700 şantiyemiz bulunmaktadır" ifadesini kullandı.

SOSYAL KONUT ORANI %98'E ÇIKTI
Turan, bu yıl tamamlanan ve sahiplerine teslim edilen konutlara ilişkin bilgi vererek, "Bu yıl, şimdiye kadar yapımı tamamlanan Nevşehir, Niğde, Adapazarı, Sakarya, Samsun, Siirt, Sivas, Tekirdağ, Tokat, k Trabzon, Şanlıurfa, Van, Yozgat, Karabük, Osmaniye, Düzce de 10.491 konut ve işyeri teslim edildi" ifadesini kullandı. TOKİ'nin 14 yıllık süre içinde ürettiği konutların yüzde 85'inin sosyal konut niteliğinde olduğunu aktaran Turan, Takat son yıllarda ürettiğimiz konutların ise yaklaşık yüzde 95'i sosyal konuttur. 2016 yılında ise bu rakam yüzde 98'e çıkarılmıştır" dedi.

Akşam Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181