TOKİ, 2018'de 33 ildeki 45 bin 456 konutu açık satışa sunmayı planlıyor!
Türkiye’de konut üretiminin kamu ayağını temsil eden Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), yurt çapında geliştirdiği projeleriyle orta ve alt gelir grubunun konut talebine karşılık veriyor. Hazine arazilerini imara hazırlayıp iştirakleri kanalıyla özel sektöre yönelik ihaleler düzenleyen kurum, bu ihaleler kanalıyla diğer projelerine kaynak yaratıyor.     

AÇIK SATIŞA SUNACAK 
Günümüzde arsa fiyatlarının çok yükselmesi nedeniyle özel sektör, ihtiyaç sahibi orta ve alt gelir grubuna yönelik projeler geliştirmekte zorlanıyor. Böyle bir dönemde Hazine arazilerini almada öncelik sahibi olan TOKİ, dar gelirlileri ev sahibi yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda TOKİ, 2018 yılında Ankara’dan Rize’ye, Van’dan Adana’ya, Çankırı’dan Siirt’e kadar 33 ildeki 86 projesindeki toplam 45 bin 456 konutu açık satışa sunmayı planlıyor.   

TAKSİTLER 550 TL’DEN BAŞLIYOR 
Gayrimenkul sektörünün son 15 yılda ciddi bir atılım yaptığı ülkemizde arsa fiyatlarının zirve yapması orta ve alt gelir grubuna yönelik konut üretimini güçleştiriyor. Özellikle İstanbul ve  Ankara  gibi büyük kentlerde yüksek metrekare fiyatları orta ve alt gelir grubunun ev sahibi olmasını zorlaştırıyor. Bu noktada Türkiye’nin kamu destekli kurumu Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) orta ve alt gelir grubunun imdadına yetişiyor. Bu gruba yönelik 180-240 aylık vadelerle satılan konutlar üreten kurumun projelerinde 2 + 1’ler aylık 550 TL’den, 3+1’ler aylık 750 TL’den başlayan taksitlerle ihtiyaç sahipleriyle buluşuyor. Çalışmalarına hız kesmeden devam eden TOKİ, 2018 yılında da dar gelirlileri ev sahibi yapma hedefi kapsamında Ankara’dan Rize’ye, Van’dan Adana’ya, Çankırı’dan Siirt’e kadar 33 ilde inşa edilen 86 projesindeki toplam 45 bin 456 konutu açık satışa sunacak. 

YÜKSEK BİNALARA SON
Yeni dönemde az katlı binaların yanı sıra yerel mimari örneklerini de öne çıkaran kurum, Türkiye’nin tarih ve coğrafyasının sunduğu mimari zenginliği TOKİ Yerel Mimari Uygulama adıyla projelendirdi. 2023 yılına kadar tüm TOKİ projelerinde dikey değil yatay bir yapılaşma olacak. Geleneksel yaşam kültürünün modern şehirlerde hayat bulması için, TOKİ sosyal ihtiyaçlara cevap verecek, mahalle kültürünün oluşmasına imkan tanıyan projeler üretiyor. Kurum, son yıllarda oluşan kalitesiz üretim imajını ortadan kaldırmak için kalitesi ve nitelikleri artırılmış sosyal konut üretimine de odaklanmış durumda.  

KONUTTA REKORA KOŞUYOR 
TOKİ, 1984-2003 yılları arasında 43 bin konut üretti. Başbakanlığa bağlandığı 2003 yılından bu yana ise 65 bin ev inşa etti. Şu ana kadar sosyal konut olarak toplam 800 bin adet konut üretirken, 2017 yılını 60-65 bin konut üretimiyle tamamlamaya hazırlanıyor. 2023 yılına kadar da 1 milyon 200 bin konut üretme hedefi var. Türkiye’de yılda 650-700 bin konut üretildiği düşünüldüğünde, bunun yüzde 10’unu sosyal konut olarak TOKİ sağlıyor. TOKİ’nin yaptığı işlerin yüzde 50’sini binalar, geri kalan kısmını da okul, hastane, yurt ve stadyum gibi tesisler oluşturuyor. 

Güneş

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181