TOKİ 2023 yılına kadar 250 bin konut üretecek!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2023 yılına kadar yılda en az bir defa düzenlenmesi planlanan, geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen "2023'e Doğru Türkiye'de Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı” sonrası alınan kararların bulunduğu 24 maddeden oluşan sonuç bildirgesini açıkladı.

TOKİ İLE 250 BİN YENİ SOSYAL KONUT
Bakan Kurum, TOKİ tarafından 2023 yılına kadar 125 bini kentsel dönüşümden olmak üzere 250 bin yeni sosyal konut üretilmesinin amaçlandığını aktararak, ayrıca şehit aileleri, gaziler ve vazife malulleri için faizsiz, 20 yıl vadeli konut kredisi vermeye devam edileceğini belirtti.

Bakan Kurum, ayrıca TOKİ İştiraki Emlak Konut’un 5 yıl içinde 100 bin bağımsız bölümü ülkemize kazandıracağını belirterek kamusal alanların geliştirilmesini, yatay mimariyi merkezine alan şehircilik anlayışıyla 2023 yılına kadar toplamda 250 bin bağımsız bölümün ülkemize kazandırılacağını açıkladı.

TOKİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181