TOKİ 3 bin 926 konutu 304 liradan başlayan taksitlerle satışa çıkardı!
Gayrimenkulde düşük fiyat, düşük taksit ve uzun vade beklentisi içerisinde olanlar bugünlerde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) internet sitesine ziyareti artırdı. Çünkü TOKİ aralarında İstanbul ve Ankara'nın da olduğu tam 17 şehirde 3 bin 926 adet konutu kurasız şartsız satıyor. Konutların fiyatı 91 bin 151 liradan, aylık taksitleri 304 liradan başlıyor. Fiyatlar, bulunduğu kata, oda ve metrekare büyüklüğüne göre ise kademeli olarak artıyor.

BAŞVURU ÖNCELİĞİ
Satıştaki bağımsız birimlerin yüzde 95’i alt ve orta gelir grubu için yapılan sosyal konutlardan oluşuyor. Yaklaşık 3.5 yıldır yapılan konutların yüzde 84’ü 6 kat ve aşağısında inşa ediliyor. İdare, yatay mimari kadar proje geliştirdiği ilin mimari özelliklerine de özen gösteriyor. Gayrimenkullerin birçoğu kurasız ve başvuru önceliğine göre satılıyor. Konut satın almak isteyenlerin belirtilen süre içerisinde ilgili bankalara müracaat etmeleri gerekiyor. Konutların bulunduğu illere göre yüzde 10, 20 ve 25 peşinat bedeli ile 120 ve 240 ay vade seçenekleriyle ev ve iş yeri sahibi olunabiliyor. Gayrimenkul uzmanları bu dönemde TOKİ'yi gerek internet sitesinden gerekse bilfiil gidip merkezinde ziyaret edenlerin kazançlı çıkacağını söyledi. Uzmanlar, daha önce kura ile satılan konutlardan elde kalan sınırlı sayıdaki konutun şimdilerde aynı fiyat avantajı ile kurasız satıldığına dikkat çekti.

İSTANBUL'DA KURAYLA
TOKİ talebin yoğun olduğu illerde ise kurayla dar gelirli vatandaşı konut sahibi yapıyor. İdarenin İstanbul Silivri'de inşa ettiği ve kuralı sattığı halihazırda 598 adet bağımsız birim bulunuyor. Bunların satış fiyatı 198 bin liradan başlıyor. TOKİ’nin İstanbul’da Kayabaşı ve Tuzla’da yeni konutları da önümüzdeki aylarda kurayla satışa sunması bekleniyor.

Yeni Şafak

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181