TOKİ 4 ilde emekliye ek kontenjan getiriyor!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, emekliler başta olmak üzere konuta erişmekte zorlanan dar gelirli vatandaşlarımızı ödemeleri düşük taksitlerle ve 240 aya varan vade seçenekleriyle konut sahibi yapabilmek amacıyla çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Bu kapsamda TOKİ’den emeklilere kontenjan uygulaması başlatıldı.  TOKİ  tarafından gerçekleştirilen projelerden konut sahibi olmayan emekliler için yüzde 25 oranında kontenjan ayrılması uygulaması; Malatya, Mardin, Şanlıurfa ve Siirt illerinden başladı. İdare, diğer illerde satışa sunacağı konut projelerinden de emeklilerimiz için kontenjan ayıracak. Konut sahibi olmayan emeklilerimizin TOKİ’ye başvurularında sadece; ‘Emekli kimlik kartı, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan alınan maaş dökümü, emekli maaşının yatırıldığı banka hesap ekstresi’ belgelerinden herhangi biri yeterli olacak.


Dernek üyeliği şartı aranıyor

Müracaatlarda emekli derneğine üyelik şartı bulunmuyor. Talep örgütlenmesi kapsamında ise emekli dernekleri konut inşa edilecek arsayı teminlerinin ardından, Valilikler ya da Belediyeler üzerinden TOKİ’ye başvuruda bulunabilecekler. TOKİ Başkanı M. Ergün Turan geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada  “Yeni dönemde, başta emekli vatandaşlarımız olmak üzere 250 lira taksitle ve 240 ay vade ile alt gelir grubuna yönelik konutlarımızı önümüzdeki haftadan itibaren arz edeceğiz” demişti. Turan ayrıca önümüzdeki 8-9 yıl içerisinde alt ve orta gelir grubuna yönelik asgari 550 bin konut daha üreteceklerini belirterek “Böylelikle 2023 yılında Toplu Konut İdaresi binalarında oturan vatandaş sayımız 5.5-6 milyon olacak” açıklamasında bulunmuştu.


Star

Toki'den emeklilere 250 TL taksitle ev!İşte başvuru ve koşullar...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181