TOKİ 41 ilde 269 liradan başlayan taksitlerle ev satıyor!
Anadolu’nun farklı noktalarında konut üretmeye devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), bu yıl özellikle dar gelirli grubuna odaklandı. TOKİ 41 ilde satışa çıkardığı konutları, 269 liradan başlayan taksitlerle satıyor. Satışa sunulan konut adedi 8 binin üzerinde. Emekli, alt gelir grubu dahil evi olmayan herkese hitap eden konutlar için peşinat alt limiti 10 bin lira. 

GELİR ŞARTI 4.500 TL 
Satış için evin olduğu il-ilçedeki Halkbank veya Ziraat Bankası şubelerine başvurmak gerekiyor. Bu konuda ‘444 86 54’ numaralı ‘Alo TOKİ’ hattı aranabilir. Dar gelirliler için yapılan konutlardan almak isteyen kişilerde, ‘hiç evi olmamak’, ‘ev alınacak ilde bir yıl ikamet ediyor olmak’, ‘aylık hane geliri en fazla 4 bin 500 lira olmak’ gibi şartlar aranıyor. Gelir şartı daha önce 3 bin 200 liraydı. 

ÖRNEK HESAPLAMA 
Bir örnek vermek gerekirse: Balıkesir Sındırgı 2. Etap’ta dar gelirli grubu için yapılan evleri 128 bin liradan başlayan fiyatlarla almak mümkün. Evi yüzde 15 peşinatla almak isteyenler başta 19 bin 294 lira ödeyecek. Vadesi 216 ay olan konutun aylık taksit ödemesi 506 lira. Yüzde 12’si peşin ödenirse taksit 628 lira vade 180 ay (5 yıl) oluyor. 




TESLİMATLAR HIZLANDI
Türkiye’nin 81 ilinde konut üretimini hız kesmeden sürdürdüklerini aktaran TOKİ Başkanı Ergün Turan, “Dar gelirli vatandaşlarımız için konut inşa ederken bir yandan da konutlarımızın teslimlerini yapıyoruz. Ülkemizin bazı illerinde inşasını tamamladığımız 5 bin 791 konutumuzu yılın ilk dört ayında hak sahibi vatandaşlarımıza teslim ettik” dedi. İnşası tamamlanan 2 bin 647 konutu ise mayısta teslim edildi.

Borç bitene kadar satış yapılamaz  
Dar gelirli grubu için yapılan evlerden alanlar, borçları bitene kadar konutu satamıyor. Ayrıca alınan bu konutta borç bitene kadar oturmak da gerekiyor. Evi alanın, eşinin veya çocuklarının TOKİ konutunda ikamet etmediği tespit edilirse sözleşme feshediliyor. Yani konut alma hakkı yanıyor. 

Güneş

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181