TOKİ açık satış! Mart 2018
Toplu Konut İdaresi'nin satışa çıkardığı konutlar için başvuru süresi azalıyor. Evi olmayanlar için bulunmaz fırsatların olduğu projelerde 20 yıl vade imkanı da var.

DÜŞÜK FİYAT
TOKİ'nin yaptığı konutulara Türkiye'nin her yerinden talep var. Bu talebe yetişebilmek için çalışmalarım hızlandıran TOKİ, bu yıl özellikle dar gelir grubuna odaklandı. Birçok ilde yaptığı ve yapacağı konutlar için satışa çıkan TOKİ, düşük taksit ve peşinatlarla vatandaşı ev sahibi yapıyor Emekli, alt gelir grubu dahil tüm kesimlere hitap eden konutlar için peşinat alt limiti 10 bin lira.

BAŞVURU NEREYE?
Satışa sunulan konutlar için, projenin bulunduğu ilçedeki Halkbank veya Ziraat Bankası şubelerine başvuru yapüacak. Kayıt işlemleri bankalar aracılığıyla yapüıyor. TOKl'nin ilanlardmda bu bilgi yer alıyor. Ayrıca TOKİ'nin ilk ve ilçelerdeki şubelerinden başvuru yapmak da mümkün. Ev alınacak ilde 1 yıl ikamet şartı da' bulunuyor. Dar gelirliler (alt gelir grubu) için 3200 lira gelir şartı var!

HESAP BASİT
Örneğin; Adana Yüreğir'de alt gelir grubu olarak ev almak isteyenler 2+1 daire almak isterse 121 bin 656 lira ödeyecek. 14 bin 598 lira peşinat ödeyen geri kalan parayı 180 ay (15 yıl vadeyle) ödeyebilecek. Bunun aylık taksidi 594 lira. Eğer 20 bin lira peşin ödenirse vade 20 yıla kadar vade ve 264 liradan başlayan taksitle ev alınabilecek. Kars'ta ise 85 bin 670 liradan başlayan fiyatlarla evler satışta. Bu evlerin peşinatı 10 bin lira, taksidi 418 liradan başlıyor.




Posta Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181