TOKİ başvuru parası iade edilir mi?
Türkiye'nin dört bir yanında konut üretimi yapan Toki başvuru parası iade edilir mi sorusunun detaylarını sizler için araştırdık.

Toki başvuru parası iade edilir mi sorusunun detayları belli oldu. İşte Toki başvuru bedeli iadesi detayları ;

Dar ve orta gelir grubuna yönelik konut üretmine devam eden Toki hayata geçirdiği ya da geçireceği projelerinin bazılarını kuralı bazılarını ise kurasız  olarak satışa sunuyor. Kuralı satışa sunulan Toki konutları için daire tipi, büyüklüğü ve gelir grubuna göre belirlenen başvuru ücretleri vatandaşlardan toplanıyor. Bu kapsamda toplanan başvuru ücretleri bazı durumlarda ise iade ediliyor.

Toki başvuru iadesi şu durumlarda geri ödeme yapılıyor ; 

- Başvuru bedelini ödeyip belli gerekçeler neticesinden vazgeçilmesi durumunda ücret iade ediliyor. Hakların iptak edildiği bu sebep doğrultusunda para iadesi talep örgütlenmesi çerçevesindeki uygulamalarda ihale işlemleri talebe göre başlatılacağı için başvuruda bulunduktan sonra vazgeçenlere ödenmiyor.
- Kura töreni neticesinde hak sahibi olamayan kişilere başvuru bedelleri iade ediliyor.
- Projeye yeteri kadar kişinin talep göstermemesi veya ozrlayıcı bazı sebeplerden dolayı projenin yapılamayacağı durumlarda da başvuru ücreti geri iade ediliyor.

Toki başvuru parası iade edilir mi sorusunun detaylarını sizler için derledik. Toki başvuru iadeleri ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Cemile GEDİKOĞLU / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181