TOKİ bin 599 şehit ailesini ev sahibi yaptı!
Şehit yakınları ve terör malulleri, faizsiz konut kredisine yoğun ilgi gösterdi. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, 20 yıl sabit taksit imkânı ile konut sahibi olan şehit yakını ve terör malulü sayısının bin 599 olduğunu bildirdi. 

TOKİ tarafından ihalesi yapılan konut projelerinin teslim aşamasına gelmeden satışının tamamlandığını belirten Canikli, TOKİ'nin kentsel dönüşüm veya kamu kurumları ile yapılan protokoller kapsamında kullanılmak üzere stoklarda konut bulundurduğunu, değişik projelerden satılamayıp stoklarda kalan konutların açık satış yöntemiyle satışa sunulduğunu bildirdi. Şehit yakınları ile terör mağdurlarının 2016 için belirlenmiş 94 bin lira tutarındaki konut kredisine yoğun ilgi gösterdiğini vurgulayan Canikli, mağdurların yüzde 10 peşin ve 20 yıl sabit taksit imkânı ile de kurasız, TOKİ tarafından inşa edilen konutlara sahip olabildiğini kaydetti. Canikli şehit bekar ise önceliğin anne veya babaya, evli ise dul eşine hak tanındığını vurguladı.

Evrin GÜVENDİK/Sabah Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181