TOKİ'den 1 milyon 200 bin konut hedefi!
Özal Hükümeti döneminde 1984 yılında çıkarılan Toplu Konut Kanunu uyarınca "Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı idaresi Başkanlığı" adı altında dar ve orta gelirli vatandaşların konut ihtiyacının karşılanması amacıyla kurulan TOKİ, farklı iktidar dönemlerinde 2002 yılma kadar 43 bin 145 konut üretti. Hükümetin 2002 yılında ortaya koyduğu "Planlı Kentleşme ve Konut Seferberliği" acil eylem planı doğrultusunda 2003'te bugünkü adıyla doğrudan Başbakanlığa bağlı olarak yeniden yapılanan TOKİ, o yıldan itibaren inşaat sektöründe en büyük aktör konumuna geldi.

12 YILDA 703 BİN KONUT
Dar ve orta gelirli aileleri konut sahibi yapmak için yurt genelinde çok sayıda konut projesine imza atan TOKİ, 2003-2015 döneminde 703 bin 532 konut inşa etti. Yaklaşık 14 yıldır ülkenin her kesiminden aileleri ev sahibi yapan TOKİ, değişen görev tanımıyla birlikte çok sayıda sosyal donatı tesisine de imza atarak, yeni kent alanları kurdu.

8 BİN SOSYAL BİNA
Konut üretiminin yanı sıra gerek konut projeleri bünyesinde, gerekse bağımsız tesisler olarak inşa ettiği sosyal donatı tesisleriyle de sağlıklı kentleşmenin dinamosu olan TOKİ, 2003 yılından bu yana sevgi evi, engelsiz yaşam merkezi, huzurevi, kütüphane, cami, hastane, spor salonu, okul, üniversite, stadyum, eczane, karakol, askeri hizmet binaları, halk eğitim, kültür ve toplum merkezi, sanayi sitelerinde iş yerleri ve uygulama otellerinin yer aldığı 8 bin 3 konut dışı bina inşa etti.

18 STADYUM YATIRIMI
Son yıllarda, özellikle sportif alanda önemli projelere imza atmaya başlayan TOKİ, çeşitli illerde 18 stadyum projesi hazırladı. Bunlardan İstanbul Seyrantepe, Antalya, Mersin ve Afyonkarahisar'daki statlar tamamlanarak ilgili kurumlara teslim edilirken, diğer 14 stadın yapımı ise devam ediyor. TOKİ, spor alanında stat projelerinin yanı sıra çeşitli ilerde de tek başına veya diğer kurumlarla yaptığı işbirliği anlaşmalanyla 991 spor salonunu ülkeye kazandırdı.

9000 BİN KİŞİYE GEÇİM İMKANI
Sosyal hayatın her alanında ihtiyaç duyulan tesis projelerine imza atan TOKİ, 14 yıllık süreçte 15 üniversite, bin 4 okul, 182 yurt ve pansiyon, 42 kütüphane, 266 hastane, 95 sağlık ocağı, 546 cami, 627 ticaret merkezi ve 171'de kamu hizmet binası projesini hayata geçirdi. TOKİ, kentlerde gerek konut gerekse sosyal donatı tesisi yapımlarında yeşil bir çevre yaratılmasına da önemli katkı sundu. TOKİ, projeleriyle 50 milyon metrekare yeşil alan ile 17 milyon fidan dikimi ve çalı peyzajı gerçekleştirdi. Konut projelerinde 2023 yılına kadar 1 milyon 200 bin konut sayısına ulaşmayı hedefleyen TOKİ, bugüne kadar doğrudan ve dolaylı yoldan 900 bin kişiye de geçim imkanı sağladı.

Vahdet Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181