TOKİ'den Anadolu'da ve İstanbul'da 'ikinci bahar' kampanyası!
2017 yılını sosyal konut alanında tarihi rakamla bitirmeye hazırlanan TOKİ, dar gelirlileri ve emeklileri ev sahibi yapmaya devam ediyor. TOKİ inşa etmeyi hedeflediği 65 bin sosyal konutun 15 binini emeklilere ayırdı. İstanbul'dan ev sahibi olmak isteyen emekliler ise ayda 300 lira ödeyerek hayallerine kavuşacak .

Başbakanlık Toplu Konut idaresi (TOKİ), 'Herkes ev sahibi olsun' hedefine devam ediyor. Dar gelirli ve emeklileri düşük fiyatlı taksitlerle ev sahibi yapan TOKİ, 'ikinci bahar' kampanyasını Anadolu'da ve istanbul'da sürdürecek.

ANADOLU'DA 250 LİRA TAKSİT
TOKİ Başkanı Ergün Turan, şöyle konuştu: "Emekli vatandaşlarımızı Anadolu'da ortalama 250 liradan; İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde ise 350-400 liradan başlayan taksitlerle uzun vadeli ödeme koşullarıyla yuva sahibi yapıyoruz. 2016'da 15 bin emeklimizi ev sahibi yaptık. Bundan sonra da her yıl yaklaşık 15 bin emekli vatandaşımızı ev sahibi yapmayı hedefliyoruz."

YÜZDE 25 KONTENJAN
Türkiye'de yaklaşık 11 milyon emeklinin olduğunu söyleyen Ergün Turan, emeklilere yönelik 'İkinci Bahar' kampanyasıyla, konut projelerinden emeklilere yüzde 25'lik kontenjan ayrıldığını belirtti. Kura çekilişinde daire sahibi olmaya hak kazanan vatandaşlar evlerini 120 bin ile 170 bin TL arasında satın alabilecek. Evleri için Anadolu'da 250 TL, istanbul'da ise 300 TL ödeyecekler.

BAŞVURU ŞARTLARI
1- Ev alacak emeklinin kendisi veya eşi üzerine yapılmış konut olmayacak.
2- Hane halkı geliri 3200 lirayı geçmemeli.
3- Ev alınacak ilde en az 1 yıl oturulmak

KİMLİK KARTI YETERLİ
1- Ön talepler bankalar aracılığı ile alınacak. Emekliler kimlik kartlarını gösterecek.
2- 500 lirayla başvurulması yetecek.
3- Ön talepleri toplanan evler için kura çekimi yapılacak.

Terör mağdurlarına 830 konut
Hakkari Yüksekova'da terör saldırılarından dolayı evler ve yapılar büyük oranda zarar gördü. Evleri hasar gören vatandaşlar için TOKİ tarafından yapımına başlanan bin 830 konutun yıl sonunda tamamlanması planlanıyor. Yüklenici firma ekipleri, yolların geçeceği güzergahları açarak, temel çalışması yaptı. İş makineleriyle kamyonlara yüklenen hafriyat, alanın dolgusu için belirlenen yere taşındı. Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, terörün yol açtığı hasarların giderilmesi için ilçenin birçok noktasında çalışmaların devam ettiğini söyledi. Sahada dolaşarak hasarlı binaları ve iş yerlerini gezdiklerini anlatan Kaşıkçı "Bunları ağır hasarlı ve az hasarlı olarak ayırdık. Az hasarlı olanların bedellerini ödemeye başladık. Ev içinde zarar gören eşya bedelini ödemeye başladık, ödüyoruz" diye konuştu.

İstiklal Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181