TOKİ'den mahalle kültürüne uygun konutlar!
TOKİ Başkanı Ergün Turan, projeye ilişkin yaptığı açıklamada, Kocaali'nin Caferiye Mahallesinde hayata geçirilecek sosyal konut projesiyle 652 dönüm arazi üzerinde yeni bir yaşam alanı ve sosyal konut projesi oluşturacaklarını söyledi.

DENİZ MANZARALI KONUTLAR
"Sakarya'nın Kocaali ilçesinde, 652 dönüm arazi üzerinde geleneksel mimarinin izlerini taşıyan, mahalle konseptli 496 konutluk yeni yaşam alanı inşa edeceğiz" diyen Turan, sadece bina inşa etmediklerini, yeni yaşam alanları kurduklarını, bazı binaların deniz manzaralı olacağımı vurguladı.

MAHALLE KÜLTÜRÜ YAŞATILACAK
Toplumda dayanışma kültürünü yaşatma arzusunun olduğunu belirten Turan, projelerde geleneksel mahalle kültürünü yaşattıklarını söyleyerek, şunları kaydetti: "Sakarya Kocaali'de inşa edeceğimiz 496 konutluk proje, 'mahalle konsepti' ile geliştirilmiş semt kültürünü barındıran önemli bir çalışmadır. Kültürümüzün özüne sadık kalarak oluşturulan avlu, meydan gibi mekanlarda, yaşam alanlarının bir arada bulunmasına öncelik verdik" dedi.

Güneş Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181