TOKİ Emekli Konutları taksitleri 167 liradan başlıyor!
167 liradan başlayan taksit seçenekleriyle, 31 şehirde 3 bin 930 konutu satışa çıkaran TOKİ, emeklilere kira öder gibi ev sahibi olma fırsatı sunuyor.

Türkiye’nin farklı noktalarında konut inşasına devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), bu yıl özellikle emekli ve dar gelir grubuna odaklandı. Birçok ilde konutlarını satışa çıkaran TOKİ, ekim itibarıyla 3 bin 930 konutu daha satışa sundu. 31 ilde hayata geçirilen konut projeleri, özellikle emekli vatandaşlar için önemli bir fırsat sunuyor. 

240 AY VADE SEÇENEĞİ 
Evlerin taksidi emeklilerin bütçesine uygun olacak şekilde 50 bin liradan, taksitler de 167 liradan başlayarak artıyor. 20 yıla kadar yani 240 ay vade seçeneğiyle ödeme imkanı sunan TOKİ, hiç evi olmayan  emeklileri konut sahibi yapıyor. TOKİ inşa ettiği konutları sadece bir bina olarak değil, kazandırdığı yan alanlarla birlikte bir sosyal yaşam alanına dönüştürüyor. 

GELİR SINIRI VAR 
Emekli, kesime hitap eden konutlar 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 olarak satışa sunuluyor. Farklı konut seçeneklerinin yer aldığı projelere başvurmak isteyenlerin aylık hane halkı gelirinin, en fazla 4 bin 500 TL olması gerekiyor. Konutlar için Halkbank veya Ziraat Bankası şubelerine başvurulması gerektiğini belirten TOKİ Başkanı Ergün Turan, “Vatandaşlarımız diğer detayları '444 86 54' numaralı ALO TOKİ hattından öğrenebilir” dedi. 

BAŞVURU ŞARTLARI NELER? 
Emeklilere özel TOKİ fırsatlarından faydalanmak isteyenlerin belli başlı şartları taşıyor olması gerekiyor. Başvuru sahibinin; T.C. vatandaşı olması, projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içinde bir yıldan az olmamak koşuluyla ikame ediyor olması veya projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olması gerekiyor. Daha önce TOKİ’den konut ve konut kredisi almamış olmak, kendisine, eşine veya velayetindeki çocuklara ait mülkiyetin olmaması da diğer şartlar arasında yer alıyor.

Güneş

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181