TOKİ emekliye ev hangi illerde 2018! Haziran 2018
TOKİ emekliye ev hangi illerde 2018 Haziran 2018 listesini sizler için derledik. Alt gelir ve orta gelir grubuna yönelik konut üretimi yapan TOKİ yaptığı konutlarda emekliler içinde ayrı bir kontenjan ayırıyor.

TOKİ tarafından emekliler için üretilen özel konut projelerinin yanı sıra, alt gelir grubuna yönelik yapılan TOKİ projelerine, maaş ve gelir toplamı belirlenen 3 bin 200 liralık sınırı aşmayan emeklilerde başvurabiliyor. Özel Emekli projelerinden ve alt gelir grubu dairelerden almak isteyen emeklilerin projelerin son başvuru tarihine kadar ilgili bankaya gidip başvuru yapmaları gerekiyor. Başvurular projenin bulunduğu yerdeki Halkbank ya da Ziraat Bankasına yapılıyor.

İşte TOKİ emekliye ev hangi illerde 2018 Haziran 2018 listesi




TOKİ emeklilere özel konut projeleri başvuru şartları şu şekilde;
Projeye başvuru yapabilmek için, başvuru sahibinin;
- T.C. vatandaşı olması,
- Projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olması,
- Toplu Konut İdaresinden  konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması,
- Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması, (Başvuru sahibinin hisseli olarak sahip olduğu gayrimenkuller hariç)
- Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 3.200 TL olması (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 3.200 TL olması gerekmektedir.) (İstanbul ilinde gelir şartı 3.700 TL olarak uygulanmaktadır.),
- Başvuru sahibinin Sosyal Güvenlik Kurumundan Emekli olması (Emeklinin vefat etmesi durumunda, vefat eden emeklinin yalnızca dul eşi başvuruda bulunabilir)
- Eşlerden her ikisinin de emekli olması durumunda, yalnızca birinin başvuruda bulunması,
gerekmektedir.

TOKİ emekliye ev hangi illerde 2018 ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Meymenet Yakışıklı 6 yıl önce

Diyarbakırda yokmu

Avatar
MeymenetYakışıklı 6 yıl önce

Konutlarınızdan Diyarbakırda Varmı

Avatar
Adnanergul 6 yıl önce

Tokievalma

Avatar
Adnanergul 6 yıl önce

Tokievalma

Avatar
Mehmet Hanifi kaculu 5 yıl önce

banner182

banner181