TOKİ Gaziantep Kuzey Şehir'de teslimler 1,5 yıl sonra yapılacak!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından hayata geçirilen Türkiye'nin en büyük konut projesi Gaziantep'te yükseliyor. Gaziantep'te 8.5 milyon metrekare alan üzerine yapılması planlanan 50 bin konutluk "Kuzey Şehir" projesindeki ilk etapların inşası devam ediyor. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin projedeki ilk konutların 1.5 yıla kadar sahiplerine teslim edileceğini belirtti. Projenin tamamının 2023'te bitmesi hedefleniyor. 

TOKİ Başkanı Ergün Turan, proje ile birlikte Gaziantep'te 23 ilden daha büyük adeta yeni bir şehir inşa edileceğini belirtti. Turan, 'Yaklaşık 250, 300 bin kişinin ikamet edeceği bir yaşam alanı oluşturulacak. Türkiye'de 23 il nüfusunun 300 binin altında olduğunu hatırladığımızda, bu projenin önemi ve büyüklüğü daha iyi anlaşılır" açıklamasında bulundu. 

Habertürk Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181