TOKİ hangi illerde 250 TL taksitle ev projesi yapacak!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, emekliye 'İkinci Bahar Projesi' kapsamında 19 ilde 3361 konut satışının gerçekleştirileceği yeni bir kampanyayı müjdeledi. Turan, "Emeklilerimizin yüzünü güldürmek istiyoruz. Geçen yılın sonunda emeklilerimiz için satışa sunduğumuz ve kuralarını çektiğimiz, 17 ilimizde 4 bin 340 konuta yoğun ilgi gösterildi. Ayrıca farklı şehirlerimizde ürettiğimiz projelerimizden emeklilerimiz için yüzde 25 oranında kontenjan uygulamamız devam ediyor" dedi.

Konutlar 2+1 olacak
TOKİ, 2+1 planında inşa edilecek konutlar için ilgili bankalar aracılığı ile 14-31 Mart tarihlerinde ön talep toplayacak. Bu çerçevede emekliler kimlik kartlarını gösterip, 500 lira bedel ile ilgili bankalara başvuracak. Ön taleplerin toplanmasının ardından başvuruların, konutlardan fazla olması halinde hak sahibi belirleme kurası çekilerek konutlardan almaya hak kazanan emekliler belirlenecek. Hak sahibi olamayan emeklilerimizin başvuru bedelleri kendilerine iade edilecek. Konut belirleme kurasının ardından da sözleşme imzalanacak.

Hangi ilde kaç konut yapılacak?
İl                                  Konut sayısı
Balıkesir-Manyas           500
Adana-Sarıçam             300
Aksaray                         300
Kocaeli-Kandıra            272
Eskişehir-Tepebaşı       250
Kayseri-Mimarsinan      250
Kastamonu-Merkez       200
Kastamonu-Taşköprü    250
Bilecik-Bozüyük             
197
Hatay-Reyhanlı             150
Çankırı-Kurşunlu           150
Sivas-İmranlı                 121
Manisa-Demirci               94
Kahramanmaraş-Türkoğlu94
Aksaray-Güzelyurt          56
Erzincan-Çağlayan         44
Niğde-Çiftlik                    43
Bolu-Mengen-Poyrazköy28 

Posta Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181