TOKİ indirim kampanyası için kredi faizlerini de düşürdü!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nce 24 Nisan'da başlatılacak kampanyadan yararlanmak isteyenler, banka kredisini 120 ay vade imkanıyla 0.99 faiz oranından kullanabilecek. 

TOKİ, borcunu erken ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve işyeri alıcılarına yönelik her yıl yapılan yüzde 20 indirim kampanyasına başvuruların 24 Nisan'da başlayacağını belirtti. Kampanya kapsamındaki konut ve işyeri sahipleri borç bakiyelerini Gayrimenkul Satış Sözleşmesi'ni imzaladıkları bankalardan çekecekleri konut kredisiyle de kapatabilecekler.

ORANLAR DÜŞÜRÜLDÜ
İndirim kampanyasının konut ve işyeri sahipleri için moral ve motivasyon kaynağı olduğunu belirten TOKİ Başkanı Ergün Turan "Konut faiz oranlarının yüzde birinin altına inmesi gerekiyordu. Bankalarımız da bu çağrıya cevap verip konut kredisi faizlerini 50 bin liraya kadar 120 ay vade imkanıyla 0.99'dan verecek. 50 bin liranın üzerindeki kredi oranları ise 120 aya kadar yüzde 1.06 faiz oranıyla verilecek" dedi.

ÖNEMLİ BİR ADIM
Ayrıca kredi kullanacak vatandaşların tahsis ücreti ödemeyeceğini de belirten Turan, "Bankalar geçen hafta itibarıyla indirime gittiler. Faizlerin 50 bin liraya kadar 120 ayda 0.99'a gelmesi önemli bir adımdır. Bunun 50 bin lira üzerinde de uygulanması gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

SON TARİH 18 MAYIS
Turan, kampanyadan yararlanmak isteyen vatandaşların son tarih olan 18 Mayıs'a kadar başvurularını yapması gerektiğini belirterek, bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında söz konusu indirim oranından yararlanılmasının mümkün olmayacağını söyledi.

Kampanyadan, satışları 2016 yılı sonuna kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme taksidi 2016 yılı sonuna kadar başlamış konut ve işyerleri sahiplerinin yararlanabileceğini aktaran Turan, 'Vadesi 12 ay ve daha az kalan projelerimiz indirim kampanyasına dahil edilmemeiştir. Ayrıca yüzde 20 indirim kampanyamızdan bütün borç bakiyesini kapatamayacak vatandaşlarımız da yararlanabilecek. Borcunun tamamını kapatamayacak vatandaşlarımız borç bakiyesinin yüzde 25'inden az olmamak şartıyla yaptıkları peşin ödemelerde yüzde 20 indirim kampanyasından faydalanabilecek" diye konuştu.

Güneş Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181