TOKİ indirim kampanyasından 13 bin 905 kişi yararlandı!
Başkanı Ergün Turan, 18 Mayıs'ta biten yüzde 20 indirim sağlayan kampanyasına 13.905 vatandaşın başvurarak toplamda 817 milyon liralık ödeme yaptığını açıkladı.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, borcunu ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yüzde 20 indirim getiren kampanyaya 13 bin 905 vatandaşın başvurduğunu ve 817 milyon 303 bin lira yatırarak borçlarını sıfırladığını belirtti. Yüzde 20 indirim kampanyasından yararlanan vatandaşların yüzde 66'sının borcunu 'yastık altı' diye tabir edilen kişisel tasarrufları ile kapattığına vurgu yapan Turan, "Bu durum, sektörde kriz var söylemlerine bir cevap niteliğindedir.

Ekonominin lokomotifi
Yüzde 20 indirim kampanyasında kısmı ödeme ile yararlanan vatandaşlar ile beraber toplam 13 bin 905 vatandaşın kampanyadan faydalandığını belirten Turan, toplam 817 milyon 303 bin TL ödeme yapıldığını söyledi. Turan inşaat sektörünün, ekonominin okomotifi olmaya devam ettiğini belirtti.

TAPULARINA KAVUŞTULAR
Turan, "TOKİ'den sosyal konut satın alan, çoğu alt gelir grubundan vatandaşlarımıza yüzde 20 erken ödeme indirimi ile önemli bir fırsat sunduk. 100 bin lira borcu olan bir vatandaşımızın 18 Mayıs'a kadar borcunu kapatması halinde, 80 bin lira ödeyeceğini belirttik. 12 bin 763 kişi 772 milyon 239 TL'lik borçlarını kapatıp tapularını almaya hak kazandı" dedi.

Bankalardan Destek
TOKİ'nin 2018 yılı indirim kampanyasına kamu bankalarının destek verdiğini belirten Turan, "Yüzde 20 indirim kampanyamızdan bütün borç bakiyesini kapatamayacak vatandaşlarımız da yararlandı. Borcunun tamamını kapatamayan vatandaşlarımız yaptıkları 45 milyon 63 bin liralık peşin ödemelerle kampanyadan faydalandı" ifadesini kullandı.

Akşam Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181