TOKİ kentsel dönüşümde 75 bin konut inşa etti!
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, 49 ilde kentsel dönüşüm çalışmalarına devam ettiklerini, bu kapsamda bugüne kadar 75 bin konutun üretimini tamamladıklarını belirtti. Turan, 49 ilde 129 farklı projede dönüşüm çalışmalarının sürdüğünü anlattı. "Kentsel dönüşüm sürecinde 237 bin konutun dönüştürülmesini planladık. Bu plan çerçevesinde 75 bin konutun üretimim tamamladık" diyen Turan, deprem riski, nüfus artışı, hızlı kentleşme ve gecekonduların, şehirler için önemli bir sorun olduğunu vurguladı. Turan, özellikle gecekondularla çarpık ve kaçak yapıların dönüştürülmesinin önemli bir süreci içerdiğini söyleyerek, "Gecekondular, sadece ülkemizde değil dünyada da büyük bir problemdir. Yaklaşık 900 milyon insan gecekondu ve benzeri koşullarda yaşamaktadır. TOKİ olarak, afet riskinin ve çarpık kentleşmenin yoğun olduğu şehirlerde, farklı ihtiyaçları ve değişimleri göz önüne alarak, Kentsel Yenileme ve Kentsel Dönüşüm projeleri geliştirmekteyiz" değerlendirmesini yaptı.

% 40'I BU İÇERİKTE
Kentsel dönüşüm çalışmalarını yürütürken savundukları ve uyguladıkları temel prensibin yerinde dönüşüm olduğuna dikkati çeken Turan, kentsel dönüşümle inşa ettikleri konutların oranının yüzde 15 olduğunu aktar. Turan, yeni kalkınma programı çerçevesinde gelecek dönemde TOKİ olarak inşa edecekleri konutların yüzde 40'ını, kentsel dönüşüm içerikli projelerin oluşturacağını belirtti.

İstanbul'da dönüşüm seferberliği

İstanbul'da yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında da bilgi veren Turan, "İstanbul'da 16 ilçede kentsel yenileme çalışması yürütmekteyiz, İstanbul'a bu kapsamda 25 bin nitelikli konut kazandırılmış olacak. Toplamda ise TOKİ ve iştirakleri istanbul'a 144 bin konut başlatmış, 111 bini bitirilmiştir" dedi.

Akşam Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181