'TOKİ konut üretiminde 835 bin rakamını geçti'!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, İdarenin İstanbul hizmet binasında çalışan TOKİ ekibiyle bayramlaştı.  Personelinin bayramını kutlayan TOKİ Başkanı Turan, yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi.
 
Başkan Ergün Turan ,”TOKİ olarak yapmış olduğumuz görev ve üstlendiğimiz sorumluluk ülkemiz için son derece önemli ve değerlidir.  TOKİ, şimdiye kadar sizlerin katkılarıyla ciddi bir başarı hikâyesi oluşturmuştur. Gerçekleştirdiğimiz projelerin büyüklüğü, ödemelerin ağırlığı ve önemi de zaten bu gerçeği gösteriyor” dedi.

Son 4 yılda yaklaşık 49 milyar değerinde 800’ün üzerinde ihale gerçekleştirdiklerini belirten Turan, “Bu da yaklaşık her yıl ortalama 12 milyarlık ihalenin yapılması demektir. Konut üretiminde 835 bin rakamını geçtik. Son 4 yıl içinde yaklaşık 190 bin konut ihale ettik, 150 bine yakın konutun da satışını gerçekleştirdik.  Özellikle son iki yıl içinde ortalama 60 bin konut ihale ettik” açıklamasında bulundu.

4 yıl içinde dört konuya ağırlık
TOKİ olarak dört yıl içerisinde dört konuya özellikle ağırlık verdiklerini belirten Turan,  bu dört konuyu şu şekilde açıkladı: “Birincisi; konut projelerimizde yatay mimariyi esas aldık ve daha estetik görünümlü hale getirdik. İkincisi; mahal listelerinde yaptığımız iyileştirmelerle daha kaliteli ve kullanışlı konutlar üretmeye çalıştık. Üçüncüsü; İdare aleyhine açılan davaları ve gelen şikâyetleri ciddi anlamda düşürdük. Dördüncüsü ’de İdarenin iş ve işlemlerinde bilgi teknolojilerinin imkânlarını daha çok kullanma yolunda çalışmalar yaptık.” 

“Bayramlar; kardeşliğin, dayanışmanın, paylaşmanın bir mutluluk kaynağına dönüştüğü, kalplerimizin sükûn bulduğu, kısacası bizi biz ve bir yapan değerler bütününü yansıtmaktadır” diyen Turan, sözlerine şöyle devam etti:  “Bayramlarını başka şehirlerde kutlayacak; ailesini, sevdiklerini ziyaret edecek olanlara kazasız, belasız hayırlı yolculuklar diliyorum. Ailelerinize selam ve hürmetlerimi sunarken, hepinizin bayramını tebrik ediyor, Ramazan Bayramı’nın hepiniz için huzurlu ve mutlu geçmesini temenni ediyorum.”

TOKİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181