TOKİ kura sonrası işlemler!
Alt ve orta gelir grubuna yönelik konut üretimi yapan Toki kura sonrası işlemler detaylarını sizler için araştırdık.

Toki kura sonrası işlemler detayları şu şekilde;
Kura sonrasında konut sahibi olan ve dairesi belli olan kişiler Toki'nin belirleyeceği ve ilan edeceği tarihlerde ilgili bankanın idarece belirlenen şubesinde Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalayacak. Toki kura sonuçları sonrası işlemler arasında peşinat ödemesi de yer alıyor.

Türkiye'nin dört bir yanında konut üretimi yapan Toki peşinatları alt gelir grubu için projelerin satış duyurularında belirtilen miktarda ödeniyor. Peşinat ödemeleri ilan edilen sözleşme sırasında aracı bankaya yatırılıyor.

Toki ödemelerinin başladığı tarih her proje için farklılık gösteriyor. Bu kapsamda ödemeler projenin sözleşme imzalama tarihini takip eden aydan itibaren başlıyor. Her projenin sözleşme imzalama tarihi ve diğer tüm detayları satış duyurusunda yer alıyor.

​Toki taksitleri nasıl ödenir sorusunun detaylı cevabı için tıklayınız.

Kura töreni neticesinde konut almaya hak kazanamayan kişiler ise TOKİ tarafından proje için ilan edilen tarihte başvuru badellerini geri alıyor.

Toki kura sonrası işlemler detaylarını sizler için derledik. toki kuradan sonra yapılacaklar ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hamza kara 5 yıl önce

Bilginendirme gelmedi bizmi atladik yoksa

Avatar
Hamza kara 5 yıl önce

Bilginendirme gelmedi bizmi atladik yoksa

banner182

banner181