TOKİ kurada çıkanlar ne yapacak?
Türkiye'nin dört bir yanında konut üretimi yapan Toki kurada çıkanlar ne yapacak sorusunun cevabını sizler için araştırdık.

Toki kurada çıkanlar ne yapacak sorusunun cevabı şu şekilde;
Konut belirleme kurası ile konutu belli olan alıcılar Toki'nin belirleyeceği ve ilan edeceği tarihlerde ilgili bankanın idarece belirlenen şubesinde Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalayacak. Toki kura sonrası işlemler arasında peşinat ödemesi de yer alıyor.

Alt ve orta gelir grubuna yönelik konut üretimi yapan Toki peşinatları alt gelir grubu için projelerin satış duyurularında belirtilen miktarda ödeniyor. Peşinat ödemeleri ilan edilen sözleşme sırasında aracı bankaya yatırılıyor.

Toki ödemelerinin başladığı tarih her proje için farklılık gösteriyor. Bu kapsamda ödemeler projenin sözleşme imzalama tarihini takip eden aydan itibaren başlıyor. Her projenin sözleşme imzalama tarihi ve diğer tüm detayları satış duyurusunda yer alıyor.

​Toki taksitleri nasıl ödenir sorusunun detaylı cevabı için tıklayınız.

Başvuruları toplandıktan sonra kura çekilişi yapılan konutların Toki kura sonuçları isim listesi daha önce TOKİ'nin resmi sitesinde yayınlanıyordu. Artık Toki çekiliş sonuçları için TOKİ'nin resmi sitesinde ayrı bir bölüm açıldı. Açılan bölüm ile Toki kura sonuçları öğrenme işlemi internet üzerinden T.C. kimlik numarası ile yapılabilecek.

Toki kura sonuçları tc ile sorgulama sistemi için tıklayınız.

Toki kurada çıkanlar ne yapacak detaylarını sizler için derledik. toki kurada ismi çıkanlar ne yapacak ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181