TOKİ'nin 2023'de hedefi 1 milyon 200 bin konut!
Yeni şehirleri inşa ederken yerel olanı yansıttıklarımn altını çizen Turan, "Tarih ve coğrafyamızın bize sunduğu mimari zenginliği 'TOKİ Yerel Mimari Uygulama' adıyla projelendirdik. Modern ile yöresel numaranın izlerini buluşturma amacıyla, şehirlerimizi yerel değerleriyle, 2023 Türkiye'sine hazırlıyoruz. Yol haritamızdaki en önemli unsurlardan biri de başta kadim şehirlerimiz olmak üzere tüm projelerimizde dikey değil yatay bir yapılaşma olacaktır" diye konuştu.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, Türkiye'nin 2023 hedefleri doğrultusunda sağlıktan eğitime, alt yapı yatırımlarından sanayiye, büyük bir kalkınma hamlesi içinde gelişimini sürdürdüğünü belirterek, Biz de TOKİ olarak, vatandaşlarımızın en temel gereksinimi olan barınma ihtiyacını karşılamak için 2023 hedefimizi 1 milyon 200 bin konuta çıkardık" dedi. 2002'den bu yana 754 bin konut ve 8 bini aşan sosyal donatı üretim rakamına ulaştıklarını hatırlatan Turan, 2002 baz alınarak, 2023'te 1 milyon konut hedefleri olduğunu, ancak bu rakamı 200 bin yukan revize ettiklerini ifade etti. Turan; "Önümüzdeki 8 yıl için 500 bin konut üretme hedefimiz var. İnşallah 2023'te 1 milyon 200 bin hedefine varacağız. 2023'te 5 - 5.5 milyon vatandaşımız TOKİ'nin yapmış olduğu konutlarda yaşayacak" dedi.

YENİLENEN ŞEHİRLER
Turan, şöyle konuştu: "2023 hedefleri doğrultusunda Toplu Konut İdaresi olarak kendimizi yenileyerek bir mega proje olan 'Yeni Yerleşimler Yenilenen Şehirler' projesini hayata geçirdik. 10 binlerle ifade edilen yüksek yaşam kalitesine sahip konut alanlarını inşa etmeye başladık"

SOSYAL ALTYAPI VURGUSU
TOKİ Başkanı Turan, şöyle devam etti: "Konut üretim süreçlerimizi insanı odağa alan yeni disiplinlerle, bir üst ölçekte ele aldık Geçmiş yıllardaki tecrübeler ve milletimizin beklentisi doğrultusunda yürüttüğümüz çalışmayla, konut ihtiyacını karşılamanın ötesinde yeni şehirler oluşturuyoruz. Şehirlerimizde, kent kimliği ve merkezi niteliklerle güçlü bağlan olan, halkımızın beklentilerine yanıt veren, güçlü fiziki, sosyal altyapısı bulunan ve 2023 yılına kadar tamamlayacağımız yeni yerleşim alanlan kuruyoruz."

Akşam Ek1 Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181