TOKİ'nin sosyal konut modeli Dünya'ya tanıtılacak!
Ünü tüm dünyada duyulan, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin danışmanlık talep ettiği 'sosyal konut üretim modeli' çığ gibi büyüyor. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Türkiye'de başlatılan model, Habitat III Zirvesi'nde özel bir oturumda tüm yönleriyle tanıtılacak. İstek Habitat III zirvesini düzeyleyen yetkililerden geldi. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, çok sayıda ülkenin katılacağı Habitat III Zirvesi özel oturumunda "sosyal konut üretim modeli"ni anlatacak. Birleşmiş Milletler Konut ve Sürdürülebilir Kentleşme Konferansı (Habitat III) 17-20 Ekim tarihleri arasında Ekvador'un başkenti Kito'da gerçekleştirilecek.

ETKİN KATILIM OLACAK
Kito'da düzenlenecek olan zirveye Türkiye'nin yanı sıra ABD, Rusya Federasyonu, Çin, Hindistan, Fransa, Almanya, Hollanda, İspanya, Norveç, Japonya gibi gelişmiş ülkeler ile Afrika, Uzakdoğu, Güney Amerika'dan çok sayıda ülke temsilcisi katılacak. Zirvede, Türkiye'de dar gelirli vatandaşlar için "dost eli idare" olan TOKİ'nin modeli de özel bir oturumda anlatılacak. Zirveye Türkiye'den de etkin katılım sağlanacak.

TOKİ'Yİ BM SEÇTİ
TOKİ Başkanı Ergün Turan, yaptığı açıklamada, İstanbul'da 1996'da gerçekleştirilen Habitat II zirvesinin liderliğini TOKİ'nin üstlendiğini anımsattı. Kito'da gerçekleştirilecek zirvede düzenlenecek yan etkinlik için yaklaşık bin 200 katılımcı aday arasından BM Habitat Komitesince seçilen sayılı kuruluşlarından biri olduklarını belirten Turan,"Dünya genelinde azalan kamusal kaynakların ihtiyaç sahiplerine en etkin şekilde yönlendirilmesi anlamında TOKİ modeli, Habitat IIl'ün 'Yeni Kentsel Gündemi' içinde Türkiye'nin geliştirdiği en iyi deneyim olarak önerilmiştir" ifadesini kullandı.

Modelin en çok ilgi duyulan yanının genel bütçeden pay almaması olduğuna dikkat çeken Turan. "Özelikle yerleşim ve konut politikalarına dair yenilikçi modeller geliştirerek, konut finansmanı konusunda genel bütçeden pay almadan konut ve sosyal donatı üreten TOKI. uluslararası platformda da ilgi çekiyor. Modelin uygulanması yönünde pek çok ülkeden teklifler alınıyor. Özellikle gelir düzeyi düşük grupların konut ediniminde kamusal çözüm sunan idaremizin sosyal konut üretim modelini ve kentsel dönüşüm projelerimizi Habitat III Zirvesi özel oturumunda dünyaya anlatacağız" dedi.



Yeni Şafak Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181