TOKİ'nin Türkiye'de ilk engelsiz meslek lisesi gelecek yıl açılacak!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, engelli bireylerin sosyal yaşama kazandırılması amacıyla başlattıkları projeye ilişkin bilgi verdi.

Serebral Palsili çocukların lise eğitimini tamamlaması ve iş imkanı bulması için dünyanın ilk engelsiz meslek lisesini inşa ettiklerini belirten Turan, "Projemizle ortaokul çağını dolduran Serebral Palsili çocuklarımızın mevcut sistem içinde öğrenimlerine devam etmeleri sağlanacak. Okulumuzun fiziksel özellikleri de öğrencilere uygun olarak inşa ediliyor. Okulumuzda engelsiz meslek lisesi kaynaştırma bölümü, iş okulu bölümü, iş-uğraş bölümü ve yaşayarak öğrenme ve eğitim merkezi olacak." diye konuştu.

Eğitimde engeller aşıldı
Turan, Engelsiz Meslek Lisesi ile eğitimde her engeli aşacaklarını ifade ederek, "Lise seviyesinde eğitim verecek okulda kaynaştırma eğitim uygulanacak. Okulumuzda engeli olmayan öğrenciler ve Serebral Palsili öğrenciler birlikte eğitim alacak. Böylelikle eğitimde engeller kalkacak." dedi.

Serebral Palsili Çocuklar Derneği (SERÇEV) için özel olarak inşaatına başlanan okulun 12 bin metrekare alanda inşa edildiğini açıklayan Turan, şu bilgileri verdi:
"Bu özel okul Serebral Palsili çocuklarımızın eğitimine ve gelişmesine katkı sunacak. Okulumuzda yüzde 85 fiziki gerçekleşme sağlandı, bir dahaki eğitim-öğretim yılında okulumuz faaliyete başlayacak. Projemizin içerisinde, iş teknik ve seslendirme atölyeleri, müzik ve resim odaları, kütüphane, yaşam merkezleri ve etüt odaları bulunuyor."

TOKİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181