TOKİ projelerinde yerli malzeme kullanıyor!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), tüm yapı malzemelerinin seçiminde titiz bir çalışma yürütüyor ve yüzde 90 oranında yüksek kalitede yerli malzeme tercih ediyor. TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, İdare'nin yeni yerleşim alanlarının planlama ve tasarımında "insanlara huzur verecek, mutlu edecek yerleşimler kurmak" temel bakış açısına sahip olduğunu söyledi. 

Turan, konut ihtiyacının karşılanmasının yanı sıra insanların sağlıklı bir çevrede yaşaması hedefiyle kentsel dönüşüm çalışmalarını da içeren büyük uygulama alanlarında, "mutlak kalite" hedefi doğrultusunda bazı temel ilkeler esas alındığını vurguladı. 

VATANDAŞTAN TALEP GELDİ 
Turan, TOKİ'nin yapı malzemeleri kullanımında pek çok yeniliği inşaata yansıttığını ifade etti. Malzeme seçiminde titiz bir çalışma yürüttüklerini söyleyen Turan, "Kalite ve güvenilirliğini kanıtlayan ürünlerin seçimine özen gösteren İdaremiz, yüzde 90 oranında yüksek kalitede yerli malzeme kullanımına yöneldi. Malzeme temin ve uygulama süreçlerinin denetiminde de aynı hassasiyet var" dedi.

İş güvenliğinde sıfır tolerans 
"TOKİ, iş sağlığı ve güvenliği alanında 'sıfır tolerans' yaklaşımıyla aktif bir denetim süreci yürütüyor" diyen TOKİ Başkanı, ihlallerde cezai yaptırım sürecinin işletildiğini vurguladı. Mevzuatın yanı sıra saha yeterliliği de aranan tüm inşaat faaliyetlerinde, şantiye denetimlerinin yüksek güvenlik esasıyla sürdürüldüğünü dile getiren Turan "Müşavir ve yüklenici firmaların şantiye sahasındaki iş sağlığı ve güvenliği uzmanlarının yanı sıra TOKİ, kendi uzmanlarıyla da alınan tedbirleri denetliyor, yetersiz alanlardaki çalışmaları eksiksiz alınana dek durdurabiliyor" diye konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181