TOKİ şehit ailelerine tanınan haklar nelerdir?
Toki'den konut alacak olan şehit aileleri tarafından merak edilen Toki şehit ailelerine tanınan haklar nelerdir sorusunun yanıtını sizler için araştırdık.

Toki şehit ailelerine tanınan haklar nelerdir ? İşte şehit ailelerine tanınan haklar...

Toki, Emekli Sandığı’nca maaşa bağlanan şehit ailelerine, terör malulleri ile dul ve yetimlerine faizsiz konut kredisi veriyor. Faizsiz krediden yararlanmak isteyen vatandaşlar Emekli Sandığı’ndan hak sahibi olduğuna dair belge getirmelidir.

Peki Toki şehit ailesi kredisi nasıl alınır ? İşte yanıtı..

Faizsiz konut kredisi alacak vatandaşlar T.C. Ziraat Bankası A. Ş. aracılığı ile ilan edilen tarihler arasında “Konut Tahsis Belgesi”ni ilgili Banka Şubesinden temin edebilecek. Hak sahibine ilişkin bilgiler ile “Konut Tahsis Belgesi”, ilgili Temerküz Banka şubesi tarafından T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü’ne ulaştırılacak. Daha sonrasında T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü hak sahibine ilişkin kredi talebini Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na iletecek ve açılacak olan kredi tutarı konut bedelinden mahsup edilecek. T.C. Ziraat Bankası A.Ş. tarafından TOKİ'den talep edilen kredi tutarları konut satışına aracılık eden Banka şubesinde hak sahipleri adına açılan hesaba aktarılacaktır. Aktarılacak olan kredi tutarı konut bedelinden mahsup edilir.

Toki şehit ailelerine tanınan haklar nelerdir sorusunun detayını sizler için derledik. Toki şehit ailelerine kredi ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Cemile GEDİKOĞLU / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181