TOKİ şerhi nedir?
Şerhin çeşitleri arasında yer alan Toki şerhi nedir sorusunun cevabını sizler için araştırdık.

Tapuya şerh koyma işlemi gayrimenkul sahibinin taşınmaz üzerindeki haklarını kısıtlamak adına tapu kütüğüne yazılan yazıya denir ve bu yazı ile gayrimenkul sahibi uyarılmış olur. Bu kapsam'da TOKİ'nin de şerh koyma yetkisi vardır.

Toki şerhi nedir sorusunun cevabı şu şekilde;
Toki şerhi; Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından tapu siciline kamulaştırma yapılmış, şufa, satılmış veya devredilmiş bölgelerin amacına uygun olarak kullanılmadığı taktirde şerh koyma yetkisi vardır. 

Toplu konutlar inşa eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ilk olarak 1984 yılında yürürlüğe giren 2985 sayılı Toplu Konut Kanunu ile özerk Toplu Konut Fonu'na haiz, Genel İdare dışında Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı İdaresi Başkanlığı adı ile kurulmuştur. 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın diğer yetkileri arasında;
- Yurt içi ve yurt dışında doğrudan veya iştirakleri aracılığıyla proje geliştirmek; konut, altyapı ve sosyal donatı uygulamaları yapmak veya yaptırmak, 
- Konut sektörüyle ilgili şirketler kurmak veya kurulmuş şirketlere iştirak etmek, 
- Konut inşaatı ile ilgili sanayii veya bu alanda çalışanları desteklemek gibi bir çok faaliyet bulunmaktadır.

Toki şerhi nedir sorusunun cevabını sizler için derledik. T
oki tapu şerhi nedir ve toki şerh koyma ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181