TOKİ tarafından Yunuseli Mahallesi'nde gazeteciler için yapılan konutlarda son durum...

'Kira öder gibi ev sahibi olacaklar'
Basın mensuplarının, projenin tamamlanmasının ardından kira öder gibi ev sahibi olacağını ifade eden Turan, "Her insanın sağlıklı bir konuta ihtiyacı vardır. 
TOKİ olarak, basın mensuplarını konut sahibi yapmak için ilk adımı attık. BGC ile yürüttüğümüz konut projesi, Türkiye için model oluşturacak. Projeyi en kısa sürede bitirmeyi hedefliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Turan, projenin 452 konutun yanı sıra ticaret merkezi, cami, spor sahaları, oturma ve çocuk oyun alanları, meydan ve gezinti yollarını kapsadığını aktardı.

Blokları az katlı inşa edilecek konutların özelliklerine değinen Turan, şunları kaydetti:

"Şehirlerde, kendine özgü kimliği olan kaliteli ve nitelikli konutlar imar ediyoruz. Yeni konut projelerimizi mimarisi ile sosyal donatılarından çevre düzenlemelerine kadar bir bütün olarak oluşturuyoruz. Yunuseli Mahallesi'nde basın mensupları için yerel mimari tarzda yapacağımız 452 konut, 2+1 ve 3+1 şeklinde olacak. Projemizin içinde 9 bin metrekarelik yeşil alan, 565 ağaç, 4 bin 59 çalı dikimi ile geniş peyzaj alanı bulunacak. Konut blokları, cami ve ticaret merkezi cephelerinde yöresel mimarinin özellikleri uygulanacak. Cephe kaplamasında yöresel mimariyi yansıtan özel malzemeler kullanılacak."

Milliyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181