TOKİ'den 1 milyon 200 bin konut hedefi!
Türkiye son 14 yılda elde ettiği istikrar ve güven ortamı sayesinde yatırımları ile her alanda gelişimini sürdürürken 15 Temmuz gecesi demokrasimize, milli irademize ve bağımsızlığımıza karşı yapılan bir darbe girişimine tanıklık ettik. Aziz milletimiz varlığına, istiklaline ve istikbaline kasteden bu darbe girişimine karşı ilk andan itibaren kendisine yakışan tavrı ortaya koymuş; eli kanlı darbeci zihniyete karşı milletimiz tek yürek olup egemenlik haklarına sahip çıkmıştır.

YÜZDE 20 İNDİRİM
Ülkemiz, 2023 hedefleri doğrultusunda sağlıktan eğitime, alt yapı yatırımlarından sanayiye, büyük bir kalkınma hamlesi içinde gelişimini sürdürüyor ekonomimizin lokomotiflerinden olan konut ve inşaat sektörü, darbe girişim soması yeni projelerle kalkmmaya desteğini kesintisiz sürdürüyor. Bugüne kadar 730 bin konut, 8 bin 601 sosyal donatı üreten bir kurum olarak çabalarımızı artırarak projelerimizi sürdüreceğiz. 2023 hedeflerimize ulaşma yolundaki proje ve reformlarımıza daha kararlı bir şekilde devam edeceğiz. Yıl sonu hedefimiz olan 60 bin konutun yaklaşık 40 binini temmuz sonu itibariyle ihale etmiş olmamız, kararlılığımızın bir başka yansımasıdır. İştirak şirketimiz Emlak Konut GYO tarafından yürütülen yüzde 20 peşinat, yüzde 0.70 faiz ve 120 aya kadar vadeli konut satışları ile borç kapamaya uygulanacak yüzde 20 indirim, sektörümüzün dinamizmini canlı tutacak dev adımlardır. 

TOKİ olarak, vatandaşlarımızın en temel gereksinimi olan barınma ihtiyacım karşılamak için 2023 hedefimizi 1 milyon 200 bin konuta çıkardık. 2002 baz alınarak, 2023'te 1 milyon konut hedefimiz vardı; bunu artı 200 bin konut ile yukarı revize ettik. Önümüzdeki 8 yıl için 500 bin konut üretme hedefimiz var. Yoğun bir gayret ve çalışma ile 2023'te 1 milyon 200 bin hedefine varacağız. Bu sayede 2023 yılında 5-5.5 milyon vatandaşımız TOKİ'nin yapmış olduğu konutlarda yaşayacak. TOKİ olarak sadece konut üretmiyoruz. Sosyal yaşamda ihtiyaç duyulan her alanda bilgi ve tecrübemizle milletimizin ve kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelerimizin barınma temelli yapı ve sosyal yaşam alam ihtiyacım karşılıyoruz.

YATAY VE YÖRESEL MİMARİ
Bu bağlamda Toplu Konut İdaresi Başkanlığı olarak, "Yeni Yerleşimler, Yenilenen Şehirler" projesini hayata geçirdik. Bu proje ile konut ihtiyacım karşılamanın ötesinde yeni yerleşim alanları, yeni şehirler oluşturuyoruz. Üretim felsefemizin temelini oluşturan dar ve orta gelirli vatandaşlarımıza dönük konut üretimlerimizde emeklilerimize yüzde 25 kontenjan ayırıyoruz. TOKİ olarak artık yeni üretim disiplinlerimiz arasında yer alan, 'Yatay Mimari Yaklaşım'; 'Yöresel Mimari' ve 'Mahalle Kültürünü gözeten projelerle şehirlerimizi 2023 Türkiye'sine hazırlıyoruz. 'Kentsel Yenileme ve Kentsel Dönüşüm Projeleri' ile sürdürülebilir, planlı, çevre duyarlılığım, yapı kalitesini, verimliliği ve sonuçta insanın yaşam kalitesini artıracak bu projelerle çarpık ve kaçak yapıların dönüştürülmesini amaçlıyoruz. Şehir merkezlerinde kalan ve kent estetiğini bozan sanayi sitelerine uyguladığımız dönüşüm programıyla, kent merkezlerini sanayi sitelerinden arındırıyoruz. Kalitesi ve nitelikleri artırılmış sosyal konut üretimi idaremizin öncelik sıralamasında birinci sıradadır. Kalite kavramım, TOKİ olarak 2023 vizyonuna ulaşabilmemizin temel koşulu olarak kabul ediyoruz.

TÜRKİYE SEFERBERLİĞİ
Güçlü Türkiye'ye karşı olan, ülkemizin bu gelişimini sekteye uğratmak isteyen ihanet şebekesi amacına ulaşamamıştır. Ekonomimizin lokomotiflerinden 'inşaat sektörü' yaşanan bu alçak saldırı soması hızla toparlanmış ve vatandaşımızın güveni sayesinde üretim reflekslerini harekete geçirmiştir. Sektörümüzün öncü kuruluşu olarak biz de üzerimize düşen görevi yapacağız. Ülkemiz ve milletimiz için büyük bir gayret ve şevkle çalışmaya devam edeceğiz. Bugün, daha yüksek bir inanç ve kararlılıkla konut sahibi olmamış dar gelirli vatandaşlarımız için mutluluk inşa etmeyi sürdüreceğiz. Milletimizin müreffeh ve kalkınmış bir Türkiye idealine olan inancı, hepimiz için yol gösterici olmaya devam edecek. Bu azim ve kararlılıkla, güçlü bir demokrasi ile dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yerimizi alacağız.

Hürriyet Ek Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181