Trabzon Akyazı Stadı yarın açılıyor!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı (TOKİ) Ergün Turan, Akyazı Spor Kompleksi'nin Türkiye mühendislik hayatı açısından önemli bir eser olduğunu söyledi.

Turan, yaptığı açıklamada, 18 Aralık Pazar günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılacak spor kompleksin Türkiye'nin göz bebeği olacağını ifade etti.

Kompleksin birçok özelliği ile ilkleri barındırdığını vurgulayan Turan, "Türkiye mühendislik hayatı açısından da çok önemli bir eserdir. Sadece stat yapmıyoruz, mühendislik açısından da çok güzel bir eser inşa ettik. Kompleksin etrafındaki tesislerle beraber Karadeniz'e gelen birçok sporseverin gezmekten zevk alacağı bir yer. Dolayısıyla Trabzonsporumuza, ülkemize güzel bir stadyum yaptık." dedi.

Akyazı Spor Kompleksi'nin, Avrupa'nın en modern tesisleri arasında olacağını kaydeden Turan, kompleksin içerisinde 2 suni ve 5 doğal çim sahanın bulunduğunu, projede ayrıca kamp eğitim merkezi ve İl Gençlik Spor Merkezi'nin de yer aldığını kaydetti.

Turan, "Sayın Cumhurbaşkanımız, TOKİ Başkanı olduğumdan bu yana tesisi sordu ve takip etti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç burayla çok yakından ilgilendiler. El birliği ile hep beraber Türkiye spor camiasına güzel bir eser kazandırdık. Burada görev yapan ve TOKİ adına çalışan kardeşlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Akyazı Spor Kompleksi'nin temeli, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 24 Kasım 2013 tarihinde atıldı. Stat ve spor kompleksi, Trabzon Akyazı sahilinde deniz dolgusu üzerine konumlandırıldı.

Zemin ıslahında fore kazık sistemi kullanılırken, betonarme yapıya, prekast tribün sistemine ve çelik çatıya sahip.

Tesis 5 milyon metreküp dolgu üzerine inşa edildi. Akyazı Stadı, Türkiye'nin deniz yüzeyi doldurularak inşa edilen ilk stadı olarak da dikkati çekiyor.

Komplekste ayrıca 68x105 metre ölçülerinde 2 adet suni ve 5 adet doğal çim saha bulunuyor.

Akyazı Stadı çatı sistemi ile Türkiye’de bir ilk. Stadın çatısında toplam 6 bin 500 ton çelik kullanıldı. Stadın çatısında, çevre dostu, kendini temizleme ve hava kirliliğini giderme özelliğine sahip akıllı çatı olarak bilinen "smart roof" sistemi kullandı. Bu özellikle stadyumun çatısı dünyada beşinci Türkiye'de ise ilk olacak. Stadın çatısına toplam 46 bin metrekare membran serildi.

Akyazı Stadı'nın yapımında günde ortalama 350 kişi çalıştı.

TOKİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181