Trabzon Botanik’te yapım çalışmaları devam ediyor!
Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Trabzon’a kazandırılmakta olan Trabzon Botanik’te yapım çalışmalarına aralıksız olarak devam ediliyor. Ortahisar ilçesinin Çamoba Mahallesi’nde 103 dönümlük alan proje kapsamında Trabzon Botanik’e dönüştürülürken dev yatırım Karadeniz Bölgesi’nde ilk ve tek olma özelliği taşıyor.

8 milyon TL maliyetle inşa edilmekte olan Trabzon Botanik’te inşaat çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte, gelecek bahar döneminden itibaren dünyanın çeşitli yerlerinden getirilecek olan ağaç ve bitki türlerinin dikimlerinin yapılması planlanıyor.

Trabzon Botanik hakkında değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’un marka değerine çok olumlu katkılar sunacak dev bir çalışma içinde olduklarını söyledi. Çalışmaların tamamlanmasıyla, Ortahisar’ın Çamobası’nda dünyanın her kıtasındaki bitki ve ağaç türlerini bir araya getiren muhteşem bir eserin ortaya çıkacağını ifade eden Gümrükçüoğlu, bu anlamda çalışmalarını büyük titizlikle sürdürdüklerini belirtti.
 
Trabzon Botanik’in aynı zamanda bir yaşam alanı olacağını vurgulayan Gümrükçüoğlu, “Farklı ağaç ve bitki gruplarına ait bahçeler ve seyir alanlarının yanı sıra Trabzon Botranik’in içinde gölet, çocuk eğitim alanları, çim amfi, doğal şelaleler, sanatsal etkinlik alanları, tematik bahçeler ve su bahçesi bulunacak, bunun yanı sıra restoran, kır kahvesi, hediyelik eşya satış alanı ve sergi alanları yine Trabzon Botanik’te yer alacaktır. Trabzon’un bu dev kazanımı her şeyiyle şehrimizin marka değerine çok önemli katkılarda bulunacak, yerli ve yabancı turistlerin şehrimize gelmesi için çok önemli bir nedenleri daha olacaktır” diye konuştu.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181