Trabzon Gülcemal Projesi'nde 1. etap peyzaj çalışmaları tamamlanıyor!
Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilmekte olan Sahil Dolgu (Gülcemal) Projesi kapsamında I. etap (Beşirli) tahkimat çalışmaları tamamlandı. Proje kapsamında Gülcemal I. etapta 1290 metre uzunluğunda mendirek inşa edilirken ayrıca deniz koruma yapılarının inşası ve dolgu işlemi de gerçekleştirildi. I. etapta oluşturulan 250 bin m2’lik alanda uygulanacak olan projenin hazırlanmasında da sona gelindi.
 
Sahil Dolgu (Gülcemal) Projesi hakkında değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, dev projenin etap etap tamamlanacağını hatırlattı. Bu kapsamda I. etapta tahkimat çalışmalarının son erdiğini yineleyen Gümrükçüoğlu, “Sahil Dolgu (Gülcemal) Projesi ile toplamda 800 bin m2 alan kazanmış olacağız. Burada I. etapta oluşturduğumuz 250 bin m2 alanda uygulanacak olan peyzaj projemizi tamamlamaktayız. Kısa sürede uygulama ihalesini gerçekleştirerek bu alanı Trabzon’umuzun, bölgemizin, insanlarımızın, misafirlerimizin hizmetine sunmuş olacağız” dedi.

Sahil Dolgu (Gülcemal) Projesi ile Trabzon şehir merkezinin denizle kopan bağlantısını tekrar sağlayacaklarını belirten Gümrükçüoğlu, “Birinci etap tahkimat çalışmaları 30 milyon TL’yi aşkın bir maliyetle tamamlanan bu dev projede düz dolgu yapmıyoruz, Trabzon sahilini dantel gibi işliyoruz. Gülcemal ile birlikte Trabzon sahili bütün Karadeniz’in ilgi odağı haline gelecektir” diye konuştu. 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181