Trabzon Ortahisar Çağlan'da kentsel dönüşüm başlıyor!
Ortahisar Belediyesi, TOKİ ile ortaklaşa  yürüttüğü kentsel dönüşüm projelerine bir yenisini daha ekliyor. Ortahisar, Pelitli ve Pazarkapı kentsel dönüşüm projelerinden sonra şimdi de Çağlayan Mahallesi'nde TOKİ ile birlikte kentsel dönüşüm projesi yapacak. Çağlayan Eski Belediye Başkanı ve şu anda da Ortahisar Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Firar Bayrak ile Çağlayan Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projesi içinde yer alan binaları inceleyen Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, projeyle birlikte Çağlayan'ın çarpık yapılaşmadan kurtarılarak modern bir görünüme kavuşacağını söyledi.

"SAĞLIKLI YAPILAŞMA OLACAK"
Projenin iki etap olarak yapılacağını belirten Başkan Genç, toplamda 60.000 m2 alanda kentsel dönüşüm uygulanacağını kaydederek, " 36.000m2 alanı kapsayan birinci etapta projenin hayata geçirilmesi için Belediyemiz tarafından yapılacak gerekli çalışmaları tamamladık. Bu alandaki projede 400 adet konut bir adet cami ve ticaret merkezlerinin yapımını planlıyoruz. Projemiz bittiğinde ben inanıyorum ki ortaya çıkan sağlıklı yapılaşmayı görecek vatandaşlarımız da gönüllü olarak kendi binalarının kentsel dönüşümü için bize başvuracak. Çarpık yapılaşmayı ortadan kaldırıp, planlı konut ve ticaret alanlarıyla, yeşil alanlarıyla bütün ihtiyaçlara cevap verebilecek bir kentleşme modeli ortaya çıkaracağız." dedi.

Ortahisar Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181