TOKİ Uşak Kentsel Dönüşüm Projesi'nin kuraları çekildi!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Uşak Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen Kentsel Dönüşüm Projesi'nde konutların ve dükkânların kura çekiliş töreni yapıldı.

UŞAK'INYENİ KENT MERKEZİ
Kura töreninde noter huzurunda yapılan çekilişle 1051 konuttan 698 tanesi, 923 işyerinden de 429'u için kura çekimi gerçekleştirildi. 2006 yılında başlanan projenin son dönemecine girildiğini ifade eden TOKİ Kentsel Yenileme Daire Başkam Gürol Konyalıoğlu, "Eski Belediye Başkanlarımız ve şuan ki Belediye Başkanımız Nurullah Bey ve ekibinin gayretli çalışmaları ile bu noktaya geldik. Uşak bu projeyle yeni sosyal alanlar kazanacak ve yeni bir kent merkezine kavuşacak. Bu alan Uşak merkezinin ana iskeletini oluşturacak" diye konuştu.

YENİ BELEDİYE BİNASI YAPILACAK
Uşak adma tarihi günlerden birini yaşadıklarına değinen Uşak Belediye Başkam Nurullah Cahan, yaklaşık 10 yıldır süren bir çalışmada mutlu sona gelindiğini ifade etti. Başkan Cahan "Uşak'ı hep birlikte yeniliyor ve güzelleştiriyoruz. Yeni belediye binamızı da bu alanın tam ortasına inşa edeceğiz. Defterdalık binamız da bu projenin içinde olacak. Önümüzdeki 1-2 yıl içerisinde bu binaların faaliyete geçmesi ile mecburiyet caddesi diye tabir ettiğimiz kent merkezinden, yeni bir oluşumun merkezine geçmiş olacağız. Yeni sosyal alanları ve ıslah olan Dokuzsele Deremiz ile Türkiye'ye örnek olan bir projeyi hayata geçiriyoruz" diye konuştu.

Daha önce tabakhane olarak kullanılan 430 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilen Kentsel Dönüşüm Projesi tamamlandı. Proje kapsamında 430 bin metrekarede yaklaşık 450 milyon TL'lik yatırım ile bin 51 konut, 923 işyeri, 750 kişilik cami, 24 derslikli okul ve sağlık ocağı mevcut.

Akşam Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181