TOKİ Van Erciş'te 407 dükkan ve 48 ofis inşa edecek!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Van’ın Erciş İlçesi’nde “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” kapsamında inşa edilecek 407 dükkân ve 48 ofisin ihalesi yapıldı. 12 Haziran, Pazartesi günü gerçekleştirilen ihale kapsamında ayrıca altyapı ve çevre düzenleme işi de yer alıyor.

Proje alanı daha önce Bakanlar Kurulu Kararı ile “Riskli Alan” ilan edilmişti. TOKİ ile Erciş Belediyesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde “Riskli Alan”da bulunan iş yeri sahipleriyle yapılan görüşmeler neticesinde uzlaşma sağlananlara iş yeri, uzlaşılamayan hak sahiplerine de kamulaştırma bedeli ödendi. Ayrıca hak sahiplerine iş yerlerinin teslimine kadar kira yardımı yapılacak.

Selçuklu ve Osmanlı’dan günümüze şehirlerin kalbi konumunda olan çarşılar, alım-satım başta olmak üzere çeşitli ekonomik etkinliklerin yürütüldüğü mekânlar olmanın ötesine geçerek her kesimden kent sakinini buluşturan birer kamusal alandır.

Bu bakış açısıyla geliştirilen projede dükkân ve ofis cephelerinde tarihi Türk çarşı mimarisi örnek alındı. Yeni bir yaşam merkezine dönüşen cami merkezli ticaret alanında, cephe tasarımlarında ahşap görünümlü kaplamalar, taş kaplamalar, cumbalar, çatılarda çıkmalar, payandalar kullanıldı.

TOKİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Haşim özalp iş yeri için 5 yıl önce

Avatar
Haşim özalp 5 yıl önce

Van erçiş merkez de dükan için

Avatar
Haşim özalp 05326222610 5 yıl önce

Van erçiş merkez de dükan için

banner182

banner181