Yalova'da riskli bina sayısı 450!
Ekonomik ömrünü tamamlamış yapıların depreme dayanıklı, otoparklı, sosyal ve yeşil alanlara sahip modern, estetik binalara dönüşmesi için 31.05.2012 tarihinde 6306  sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun resmi gazetede  yayımlanmıştır. Bu kanun kapsamında; halkımızın güven ve huzur içinde yaşadığı çevre ile barışık, depreme ve afet risklerine karşı güvenli, planlama standartlarına uygun kentsel dönüşüm ile yenilenmiş modern kentler oluşturmak amacıyla ilimizde Kentsel Dönüşüm çalışmaları devam etmektedir.

İlimizde Müdürlüğümüzce sürdürülen riskli yapıların onaylanması işlemi devam etmekte olup, Müdürlüğümüz tarafından onaylanan riskli yapı sayısı 450’ye ulaşmıştır. Yalova Merkez ağırlıklı olmak üzere, Altınova, Armutlu, Çiftlikköy, Termal gibi ilçelerimizde de Kentsel Dönüşüm kapsamında binalar yenilenmeye devam etmektedir

Yalova Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181