2016 yılının renkleri: Rose Quartz ve Serenity!
Uluslararası renk otoritesi Pantone, her yılın temasına uygun bir renk seçiyor. Moda, dekorasyon ve tasarım dünyasının yakından izlediği Pantone, bu yıl herkesi şaşırtan bir karar aldı ve tarihinde ilk kez 2016 yılının ‘rengini değil ‘renklerini’ seçti. İşte Pantone’nin huzur, sakinlik ve dinginlik içeren 2016 yılının renkleri: Rose Quartz ve Serenity. DYO, Pantone’nin 2016 için belirlediği bu iki rengi ev dekorasyonuna nasıl yansıtabileceğimizin ipuçlarını paylaştı.

Soft ve pastel tonlardaki pembe ve mavinin uyumunu yansıtan Rose Quartz (Soluk Pembe) ve Serenity (Bebek Mavisi), evlerimizin dekorasyonuna pozitif enerji katacak bir yılı müjdeliyor. Rose Quartz ve Serenity renkleri arasındaki yumuşak ve göze batmayan geçiş, renkler arasındaki keskin çizgileri ortadan kaldıran bu yönüyle hem renk anlayışını özgürleştiriyor hem de kombin yapma açısından işimizi daha da kolaylaştırıyor.

Podyumlarda ilk sinyalleri alınan soft tonlardaki pembe ve mavi hakimiyeti, bu yıl duvar renginden dekoratif obje ve aksesuarlara kadar evlerin her köşesinde kendini hissettireceğe benziyor. Pembe Kuvars taşından ilham alan pembenin pastel tonu Rose Quartz ve sakinlik, dinginlik anlamlarını içeren isminin hakkını veren Serenity, gökyüzünün uçuşan hafifliğini yansıtıyor.

Mavinin dinginleştiren pastel tonu Serenity ile huzur ve mutluluk veren Rose Quartz, yakaladıkları muhteşem uyum ve yumuşak renk geçişleri ile hemen her yerde çok rahat kombinlenebilecek renkler olarak dikkat çekiyor. 2016’da sakin ve huzurlu bir atmosfer yaratmak isteyen herkes için ideal seçimler oluşturmaya olanak sağlayacak.




Pantone’nin tarihinde ilk kez iki rengi yılın rengi olarak seçmesi tesadüf değil. Dünyanın içinde bulunduğumuz koşulları göz önüne alındığında en çok ihtiyaç duyduğumuz şey barış, huzur ve dinginlik. Pastel tonlardaki pembe ve mavi de bu dileği yansıtıyor. Pembe kuvars taşının pembe düşlerin simgesi ve şans sembolü kabul edildiğini, gökyüzünün mavisinin ise özgürlük ve hayal kurmaya olan ihtiyacımızı vurguladığını da hatırlatalım. 2016 içimizdeki çocuğun gözleriyle hayata bakmak istediğimiz bir yıl olacak.




Yeni yılda Rose Quartz ve Serenity ile evlerimize denge, uyum, sakinlik ve huzur getirmek elimizde. 2016 yılının renk trendlerini DYO’nun geniş renk paleti ve kişiye özel renk seçimi imkânı sunan Renk Pınarı’ndan yakalamak isteyenler için DYO Kalite Kontrol ve Renk Sistemleri Müdürü Berna Gürsular Akal’ın seçimleri şöyle: “DYO İç Cephe Renk Kartelamızdan; 4474-Hayal Pembesi, 4568-Şirin Pembe, 6212-Buz Mavisi ve 6627-Gökçe. DYO Renk Pınarı Kartelasından ise; X008, G132, F132, J020, X108, H021, NCS S 0520-R, NCS S 1020-R, NCS S 0520-R10B, NCS S 0530-R80B renk kodlarına göz atılabilir. Herkes için huzurlu ve mutlu bir yıl dileği renklerle gerçek olsun”.



Pantone’nin bu iki renk dışında 2016 için seçtiği diğer renkler olan Peach Echo, Snorkel Blue, Buttercup, Limbet Shell, Lilac Gray, Fiesta, Iced Coffee ve Green Flash, yılın renkleri Rose Quartz ve Serenity ile güzel bir birliktelik oluşturarak ortama canlı dokunuşlar katmak için ideal görünüyor. DYO’nun geniş renk paletinden 1917-Leylak, 3152-Nil Yeşili, 2626-Sınav-Sarısı, 3570-Çay Filizi ve Renk Pınarı’ndan alternatif tonlara kolayca ulaşabilirsiniz. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181