60-30-10 kuralı ile şık evler!
Ev yada ofis dekorasyonunuzu yenilemek istiyorsanız, en çok zamanınız alan ve dikkat ettiğiniz noktalardan birisi renk uyumudur. Eşyaların birbiriyle ve ortam ile renk uyumu içerisinde olması, tüm algıyı değiştirecektir.

Hepimiz yaşadığımız ortamlarda kendi zevklerimize ve ruhumuza hitap edecek renkleri seçeriz ama elbette herşeyde olduğu gibi bu renklern seçiminde ve uygulanmasında da bir oarnti bir matematik var...

Dekorasyonunuzda renk uyumsuzluğunu oratadan kaldırmak istiyorsanız işte o kural; 60-30-10 kuralı.

Peki nedir bu 60-30-10 kuralı?
Dekorasyonda renk kombini yapacağımız zmana bir ana renk bve sonrasında bir yada iki adet te ana rengimize uyumlu başka bir renk belirleriz. İşte 60-30-10 kuralı da burada devreye giriyor ve bize hangi rengin ne kadar baskınlıkta olması gerektiğini söylüyor.

Bu kuralda % 60 baskın olması gereken renk evinizin duvarları olmalıdır. % 30’luk kısım ise ofisiniz ve salonunuz için mobilya, perde ve halılar - mutfaklar için dolaplar, kapaklar - yatak odanız için bazanız ve dolabınızdır. % 10’luk olan kısım ise bu odaların tamamında kullanacağınız dekor ürünleridir. Çiçekler, biblo, pano, yatak örtüsü, nevresim, kırlent gibi tamamlayıcı aksesuarlardır.

 

Örneğin; kahverengi ana rengini duvarlarda bej ve toprak renkleri ve aksesuarlarda sarı ile kullandığımızda  renk ahengini oranlarla yakalamış oluruz. Daha hareketli bir dekorasyon istiyorsanız 10'luk alanınızı uyumlu 
turuncu, 3 renklede tamamlayabilirsiniz. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181