Art deco ile geometri evinizde!
Geçmişten günümüze, dekorasyon birçok akımdan etkilenmiştir. Hayatımızın en önemli noktalarından biri olan yaşam alanlarımızın dekorasyonu için kendimize yakın gelen akımlardan etkilenebiliriz. Keskin hatlar, geometrik desenler sevenlerin en büyük tutkusu ise şüphesiz Art Deko oluyor.

Art Deko, Avrupa'da ortaya çıkmış bir Fransız sanat akımıdır. Daha sonralarda yayılan bu akım, Amerika'da da görülmeye başladı.

En başta mimari eserlerde ortaya çıksa da ilerleyen zamanlarda grafik tasarımlarında kullanılan bu akım günümüzde ev dekorasyonlarında da yerini buluyor. Art Deko'nun dikkat çekmesinin en büyük nedeni ise birçok farklı stilin bir arada kullanıyor olması.

Ev dekorasyonlarında da kullanılan bu akım, iç tasarımlarda keskin hatlarla geometrik desenlerden bir bütün oluşturularak kullanılıyor. Gotik akımdan etkilenen Art Deko, belirgin geometrik desenlerle evlerinizde yeni bir tarz oluşturuyor. Art Deko tarz; lüksü, şıklık ve modernlik ile birleştiriyor.

Bu tarza yatkınsanız aksesuarlarınızda, kumaşlarınızda geometrik desenlere ve tasarımlara yer verebilirsiniz. Düz çizgiler ve yuvarlak şekiller Art Deko'nun vazgeçilmezlerindendir.

Özellikle koyu renk kullanımınızda dengelemek için parlak yüzeylerle aynalardan yararlanabilirsiniz. Oldukça şık ve doğal bir görünüm sağlarsınız.

Art Deko'nun olmazsa olmazı sanat eserleri... Koyu renkli tablolar, heykel görünümlü lambalar Art Deko için oldukça önemli olmakla birlikte evinizi de farklı bir havaya dönüştürmenizi sağlıyor.

Art Deko tarzı mobilyalar için koyu renk deri, kadife, ahşap mobilyalar tercih edebilirsiniz. Aydınlatma için Art Deko tarzda modern tasarımlı aydınlatma ürünleri kullanabilirsiniz.

Banyo ve mutfaklarda siyah ve beyaz renklere başvurabilirsiniz.

Diğer odalarınız için klasik tarz yaratacaksanız, koyu ve yüksek kontraslı renkler tercih edebilirsiniz. Pastel renklerden de oldukça yararlanabilirsiniz. Modern tarz için ise, daha cesur tonlar kullanabilirsiniz.

Duvarlarınızda açık renk boyanmış geometrik desenli aksesurlardan ya da geometrik desenli duvar kağıtlarından faydalanabilirsiniz.  

Milliyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181