Binalarda deprem için gerekli önlemler alınmalı
 35 yıldır uluslararası pazarlardaki tekstil işleri ile birlikte 10 yılı aşkın bir süredir inşaat sektöründeki faaliyetlerini sürdüren Hasan Çubukçu; “Türkiye’deki deprem yönetmeliğine baktığımızda yer sarsıntılarına karşı, başka bir deyişle sadece yatay sarsıntılara karşı bir hesaplama var. Amerika bu konuda uzmanlaşmış olmasına rağmen ülkemizde dikey sarsıntılara karşı bir hesaplama ne yazık ki bulunmuyor. Şu sıralar deprem yönetmeliğinde bir değişik söz konusu. Önümüzdeki yılbaşından itibaren büyük ihtimalle Türkiye’de de hem yatay hem de dikey hesaplamalara geçilecek” dedi.

Olası bir depreme karşı gerekli önemlerin eksiksiz alınması ve deprem gerçeğinin unutulmaması gerektiğinin altını çizen Çubukçu; “Anadolu Yakası’nda Göztepe E-5 üzerinde ticari ve ofis kompleksi olarak hayat geçirdiğimiz Business İstanbul projemizde deprem hesaplarını hem yatay hem de dikey planlamalarla gerçekleştirdik. Göztepe’deki kentsel dönüşüm bölgesinin ilk ve tek ofis projesi olarak dikkat çeken projemiz, güvenlik alanında da bir kademe daha öne geçmiş oldu” şeklinde konuştu. 

Milliyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181