Çilek, çocukların hem fiziksel hem de pedagojik sağlığına önem veriyor

Kendi kategorisine Türkiye’nin ilk markası olan Çilek, bebek, çocuk ve gençlerin, kendi odalarında kaliteli vakit geçirebilmeleri için gerekli ortamın sağlanması için her ürününü özel çalışmalar sonucu tasarlayıp üretiyor. Bebeklikten ergenlik çağına kadar geçen dönemin, bireylerin psikolojik gelişiminde önemli bir rol oynadığının bilincinde olan Çilek, ürünlerinin tasarımları sırasında uzman pedagoglardan danışmanlık alıyor.

Bebekler 18. Ayda Kendi Odalarında Yatmaya Başlamalı, İlkokul Çağında Çocuk Odalarında Mutlaka Çalışma Masası Olmalı

Çilek markasının danışmanlık aldığı Uzman Pedagog Sevil Yavuz; bebek, çocuk ve gençlerin kendi odalarında doğru ve kaliteli vakit geçirebilmeleri konusunda şu konulara dikkat çekiyor; Çocukların tek başına kendi odalarında yatması hem fizyolojik olarak hem de psikolojik olarak önemlidir. Aynı zamanda sorumluluk duygusunun gelişmesi ve kedileriyle baş başa zaman geçirebilmeleri için de zamanı geldiğinde odasının ayrılması çok önemlidir. Kendine ait odası olan çocuk, odasının tüm sorumluluğunu alır ve kendini bir birey olarak hisseder. Bu sebeple yaş gruplarına göre bir tutum sergilenmesi gerekir. Bebeklerin bağlanma kuramına göre; anne babası ile duygusal bağ kurabilmeleri için beşiğinin ilk 12-18 ay anne babasının odasında olması gerekiyor. 18. aydan itibaren bebeğin beşiği normal yatağa dönüştürülmeli ve bu dönemde çocuklar sadece uyku saatlerini odalarında geçirmelidirler. Okul Öncesi dönemde (18 ay 6 yaş) çocuklar da odalarında daha çok uyurken vakit geçirirler. Çünkü sosyalleşmeye başlayan çocuk anne ve babasıyla daha fazla zaman geçirmeye ihtiyaç duyduğu için oyuncaklarıyla tüm ailenin vakit geçirdiği yer olan salonda oynamayı tercih eder. İlkokul Çocukları; İlkokul birinci sınıftan ergenlik dönemine kadar olan dönemde artık çocuk odalarında çalışma masası da olmalıdır. Yani oda artık hem yatak odası,  hem de çalışma odası görevini görür. Artık ön ergenlik dönemine de giren çocuk, odasında daha fazla zaman geçirmek ister. Ergenlik döneminde ise artık genç tamamen bağımsız olmak ister ve odasına izin alınmadan girilmesine, eşyalarının karıştırılmasına izin vermez. Bu dönemde duygusal iniş çıkışları olan bir dönem olduğu için çocuk daha fazla odasında yalnız kalmak ister. Anne babalar ise çocuğuma ne oldu diye endişe etikleri için odasında yalnız kalmasından korkarlar.  Bu normal bir durumdur. Eğer genç günlerce odasından çıkmıyorsa endişe edilmeli ve psikolojik destek alınmalıdır. Bir gencin odasında 3-4 saat vakit geçirmesi normaldir.

“Bebek Odaları Hijyenik, Çocuk ve Genç Odaları ise Ferah Olmalı”

Ebeveynlerin, bebek, çocuk ve gençlerin odalarına mobilya seçerken ise şu özelliklere dikkat etmeleri gerekiyor; Bebeklik döneminde bebek odasının hijyenik olması, mobilyaların kaliteli ve sağlıklı olması gerekli.  Ayrıca bebeklerin beyin gelişiminde renklerin büyük önemi var. Kontrast renkler bebeklerin beyin gelişimine destek oluyor.  İlkokul döneminde ise odalarının ferah olması, odalarında rahat uyumaları ve derslerine daha rahat konsantre olmalarına destek olur. Öte yandan mobilyaların eğitici ve bilgilendirici özelliklerinin olması çocukların o kavramları öğrenmesine destek olur ve hayal güçlerini geliştirir. Aynı zamanda odalarını sevmelerini sağlar ve psikolojik bir ihtiyaç olan kendini bir yere ait hissetme ihtiyacını karşılar. Mobilya tercih ederken bu konulara dikkat edilmesi önemlidir.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181