Enerji tasarrufunda doğru bilinen yanlışlar!
Binanızda ısı yalıtımı hem kışın soğuktan hem de yazın sıcaktan korunmanız için oldukça önemlidir. Basit hususlara dikkat ederek yapınıza yapılacak iyi bir yalıtımla yüzde 50'ye varan oranlarda tasarruf sağlayabilirsiniz. Binanıza yaptıracağınız yalıtım aym zamanda evinizin değerini de artıracaktır.

'YALITIM GELECEĞE YATIRIMDIR'
Eile Pomex Yapı Kimyasalları'nın üreticisi olan Pomza Export Yönetim Kurulu II. Başkanı Hakan Ürün, yalıtımda doğru bilinen yanlışları anlattı. Yalıtımın bir harcama değil, sağlığa, konfora ve çevre temizliğine katkıda bulunan bir yatırım olduğunu belirten Ürün, Türkiye'nin toplam enerji ithalatının yüzde 37'sinin ısıtma ve soğutma enerjisine dayalı olduğunu söyledi. Ürün, doğru yalıtım uygulamasının ısınma ve soğutma giderlerini en az yarıya düşürerek kendini amorti eden, daha sonra da tüketiciye ömür boyu az harcama yaptırarak tasarruf ve konfor sağlayan bir yatırım olarak algılanması gerektiğini söyledi.

'Daha kalın daha yalıtkan demek değildir'
Halk arasında yalıtım malzemesinde ne kadar kalın malzeme kullanırsam o denli tasarruf ederim mantığı vardır. Bu mantık çok yanlıştır. Tüm yalıtım malzemeleri belli bir kalınlığa kadar tasarruf yüzdesini arttırırken belirli bir oranı geçtikten sonra tasarruf yüzdesini düşürecektir. Binanın nefes almasını engelleyen bu tür uygulamalar kullanıcıya yarardan çok zarar vermektedir.

'Yalıtım malzemesinin turu önemli'
Yalıtım malzemesinin önceden belirlenmesi çok önemlidir. Malzeme hakkında doğru bilginin edinilmesi gereklidir. Bunun yanı sıra ısı iletkenlik değerine bakın. Isı iletkenlik değeri ne kadar düşükse o denli yüksek yalıtım sağlar. CE, TSE, ISO 90012008 kalite belgelerine sahip ürünler ile bir yapının ayrıntılarında kullanılacak tüm ürünleri Eile Pomex Yapı Kimyasalları'nda bulunduruyoruz.

THERMOMEX VE THERMOMEX-D İLE İNŞAAT SEKTÖRÜNE BÜYÜK KATKI

Onarım, sıva, ankraj ve montaj ürünlerinden derz dolgulara kadar 100'den fazla alanda üretimi bulunan Eile Pomex Yapı Kimyasalları'nın inşaat sektörüne arz ettiği Thermomex (Isı ve Ses Yalıtımlı Sıva) ve Thermomex-D (Isı, Ses ve Yangın Yalıtımlı Şap), yatırımcılara büyük avantaj sağlıyor. Isı ve ses izolasyonu sağlayan, nefes alabilen, yanmaz özellikteki Thermomex (sıva) ve Thermomex-D (şap) yapı kimyasalları, standart yapı malzemelerine göre onlarca kat hafif olmasıyla hem işçilikten hem de malzemeden tasarruf sağlatıyor. Yangın esnasında alevlerden ve sıcaklıktan etkilenmeyen bu ürünler "Alev almaz" olarak değerlendirilen A1 sınıfına giriyor. Thermomex (sıva) ve Thermomex-D (şap), yangın esnasında binayı ayakta tutan demirin erimesini engelleyerek yapıda olası bir çöküntüyü engelliyor. Bina maliyetlerini büyük oranda düşüren bu ürünler son yıllarda yatırımcıların gözdesi. Binaya ek bir yük bindirmeden had safhada ısı, ses ve yangın yalıtımı sağlayan Thermomex (sıva) ve Thermomex-D (şap), önümüzdeki dönemde de yakaladığı ivmeyi sürdüreceğe benziyor. 

Habertürk Ek Gazetesi


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181