Evinizin ısı kaybının fotoğrafını çekin!
Capatect tarafından ücretsiz olarak sunulan "termal kamera" hizmeti, sıcaklık ölçüm özelliği ile binaların yalıtım ve ısı sorunlarını ortaya çıkarıyor. Dış cephe ve çatılarda kızılötesi ışınlarla hava akımı veya rutubet kaynaklı sorunları tespit ederek yalıtıma ihtiyaç olan bölgeleri işaret ediyor.

Infrared görüntüleme yapabilen termal kameralar sayesinde ısı yalıtımı yetersiz binalarda meydana gelen ısı kaçakları görülebiliyor. Ölçüm için gerekli ortam koşullarının sağlanması durumunda; termal kameralar ile elde edilen analizler doğru ısı yalıtım sistemlerinin farkını ortaya koyduğu gibi, ısı yalıtımsız ya da yetersiz ısı yalıtımına sahip binalarda ısı kaçaklarından dolayı enerji kayıpları tespit edilebiliyor. Böylece enerji tasarrufuna ve hava kirliliğini azaltmaya katkı sağlayan ısı yalıtım sistemlerinin ihtiyaca yönelik kullanımını belirleyen bu hizmeti, Filli Boya Yalıtım tüketicilere “ücretsiz” olarak sunuyor.

Binanın Ömrü Boyunca Tasarruf Sağlıyor
Capatect, üstün performanslı ısı yalıtım sistemiyle binalardaki ısı kaçaklarını engelleyip bina ömrü boyunca enerji tasarrufunu garanti ediyor. Üstelik bu tasarruf ile 2-3 yıl içerisinde ısı yalıtımı için harcanılan masraf amorti edilebiliyor. Capatect Isı Yalıtım Sistemi, elde edilecek tasarruf oranını yükseltirken, sistemin kendisini amorti edeceği süreyi ise kısaltıyor.

Binaların ihtiyaçları gözle görülür hale geliyor!
Termal kamera teknolojisi, gözle görülemeyen alanları ekrana yansıtarak sorunların ilerlemeden çözülmesini sağlıyor. Capatect teknik elemanları tarafından çekimler yapıldıktan sonra bilgisayar ortamına aktarılan görüntülerle binaların termik açıdan bütün zayıf noktalarını tespit etmek mümkün. Resimler üzerinde yapılan değerlendirmeler sonucunda uzmanlar tarafından gerekli analizler yapılıyor ve konut sahipleriyle paylaşılıyor. Bu sayede tüketiciler, binalarındaki ısı kayıplarını birebir görerek alınması gereken önlemler konusunda bilinçleniyor ve yalıtım yaptırarak bu kayıpların nasıl önlendiğini daha iyi algılıyor.

Türkiye’de tüm binaların asgari standartlar da yalıtılması ile yılda 25 milyar TL tasarruf edilebilir
Uzmanlara göre, ülke çapında Dış Cepheye uygulamayabileceğimiz doğru bir ısı yalıtım sistemi ile ortalama %50 oranında enerji ve yakıttan tasarruf sağlamak ve her yıl ülke ekonomisine 25 milyar TL değerinde katkı sağlamak mümkündür. Yalıtım kalınlık ve standartlarını arttırarak bu tasarrufu da artırmak mümkün. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181